Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B6 3.0 V6, (benzyna)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje zasięgnąć opini na temat tego silnika,czy ktoś miał może stycznosć z takim motorem?:hi:

---------- Post dopisany at 22:11 ---------- Poprzedni post napisany at 22:01 ----------

Wszelkie porady mile widziane:naughty:

---------- Post dopisany at 22:13 ---------- Poprzedni post napisany at 22:11 ----------

Rozwarzam kupno takiej rakiety:decayed:

Opublikowano

Witam.

A posiadam takowy pojazd :) Ubolewam troszkę że nie quattro cóż muszę się zadowolić tym co jest z przed nosa uciekła mi taka późniejsze poszukiwania nie zdały rezultatu ciężko było, pozostało ośka . Samo auto, nic dodać nic ująć śmiga aż miło :) palić nie pali okropnie choć swoje na pewno wyżłopie, miasto PB-12 LPG-16 było 13/14 ale po delikatnych zmianach spala więcej) W trasie 10 L LPG/ BP - 9/10L /100 km. Elastyczny ciągnie od dołu, koszta nie powalają na kolana, auto mam od ponad roku zrobiłem po zakupie wymianę olei / rozrząd / hamulce i śmigam nie dzieje się nic.

Był kłopot z katalizatorami, - grubszy temat wypadania zapłonów, itp okazało się że to wina katów dobry znajomy ogarnia temat zrobił i jest gites.

Jak bym miał kupić teraz auto z tym silnikiem to zdecydowanie tak, ale quattro większa frajda i manualna skrzynia żadnego automatu.

Oczywiście wszystko zależy od egzemplarza jaki Ci się trafi. Ale Polecam jak coś więcej pytaj.

Opublikowano

Nie ma za co, cała przyjemność po mojej stronie. Jak uda się zakup to pochwal się :)

Opublikowano

szukaj z silnikiem asn

Opublikowano

A to tak fakt, nie dopowiedziałem koledze, ASN. Choć ten BBJ bardzo żadko występował ale nie wiem czym on się różnił. Nie był to przeciesz FSI

Opublikowano

Śmiało kupuj - ale tylko z quattro - frajda z jazdy nie zła - najlepsza zimą - 220 kucyków robi swoje. Koszty do przeżycia oleju zalewasz 6,4 l na wymianę - jak będziesz pociskał to zawsze coś łyknie. Filtr oleju około 80 zł w serwisie, filtr powietrza koło 100 zł, koszt wymiany rozrządu jak serwis to 2200 same części + robocizna. Spalanie od 10 l w górę na trasie, miasto 15 l. Przyjmuje bez problemu zagazowanie.