Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z dużymi korektami czasów wtrysku :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

OPEN LOOP stan kiedy komputer benzynowy nie bierze pod uwagę wskazań sondy lambda , tylko przy "bucie" leje po podobno sztywnej mapie zapisanej sterowniku PB. Komputer w tym trybie nie koryguje juz skłdu mieszanki. Widać to w logu jak sondy lambda osiągną wartoś okolo 0,85V.

Ale jest to powyzej 4500 RPM , i zastanawia mnie czy jest systuacja, ze komp powinien wchodzić w taki stan również w niższych obrotach , przy gwałtownym wciśnięciu gazu np.

Opublikowano
Ale jest to powyzej 4500 RPM , i zastanawia mnie czy jest systuacja, ze komp powinien wchodzić w taki stan również w niższych obrotach , przy gwałtownym wciśnięciu gazu np.

Tak.

Gdyby silnik pracował cały czas w układzie zamknietym to pewnie nawet nie dałoby sie go uruchomić.

Na zimnym silniku, podczas mocnego przyspieszania czy też hamowania silnikiem, musi on pracować w układzie otwartym. Sterownik zezwala wtedy na nadzwyczajne wzbogacenie lub zubożenie mieszanki.

Opublikowano
  • Autor

Tak.

Gdyby silnik pracował cały czas w układzie zamknietym to pewnie nawet nie dałoby sie go uruchomić.

Na zimnym silniku, podczas mocnego przyspieszania czy też hamowania silnikiem, musi on pracować w układzie otwartym. Sterownik zezwala wtedy na nadzwyczajne wzbogacenie lub zubożenie mieszanki.

czyli ustawienie LPG nie będzie takie proste jeśli chodzi o OL , bo pętla otwiera się w różnych przedziałąch RPM zależnie od obciązenia i nieda sie wzbogacić Mapy LPG miejscowo , bo niby gdzie.

Najlepsza byłaby korekta po podciśnieniu w sterowniku LPG poniżej pewnej wartości podciśnienia aby następowało wzbogacenie które pozwala na przejście w OL. Ale w sterowniku LPG takorekta jest nieaktywna . Ciekawe jak ją aktywować.

Opublikowano

ustaw instalacie tak zeby przy pełnym bucie w całym zakresie napiecie sondy oscylowało w okolicy 0,85 v i bedzie dobrze .

Opublikowano
  • Autor
ustaw instalacie tak zeby przy pełnym bucie w całym zakresie napiecie sondy oscylowało w okolicy 0,85 v i bedzie dobrze .

Ja chyba nie rozumiem. Przy pełnym bucie tzn. ? Ponizej log na PB zrobiony , 3 bieg . I but w podłogę , jak widać nie przechodzi w pętlę otwartą na PB wcześniej niż ok. 4800 RPM. Więc na niskich biegach nawet jak wdepne w podłogę to sondy nadal oscylują.

Czy ja mam coś nie tak?

VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

cos to troche dziwne .byc moze jest jakis babol w programie spróbuj logowac po jednym bloku .

Opublikowano
  • Autor

Spróbuję pojedynczo. A może problem z pompą paliwa i ciśnieniem na listwie? A jak powinno być ? Po depnięciu w podłogę sondy odrazu powinny skoczyć na 0,85 V i tak stać?