fixxxer4ever Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Witam ma a4 z b7 z 2007 roku, Mialem w niej seryjnie zamontowane radio concert III Ktore wymienilem na MMI audi navigation plus. Wszystko hula jak cacy. Kostki spasowały, dokupiłem antene GPS i skrzętnie ukryłem za zegarami antena z radia tez bez problemu podeszła. nawet nie musiałem wpisywać kodu radia aby zadziałało, wszystko zaczęło działać od razu. (mozliwe ze dlatego ze przed zamontowaniem obecnego radia, firma od której je kupiłem przysłali mi takie radio ale do audi A6 które wiadomo że nie pasuje do konsoli z A4 i ono prosiło o podanie kodu. odesłałem ja z powrotem a tamci przysłali właściwe które już kodu nie chciało, dziwne ) ale wróćmy do tematu... W samochodzie miedzy zegarami mam wyswietlacz czerwony lcd a nie kolorowy, W gornej jego czesci wyswietlaja sie nazwy utworow i stacji radiowych tak jak to bylo z Concertem lecz po wlaczeniu navi nic sie nie dzieje. Czy potrzeba pociagnac z tamtąd jakis kabel do radia?? Dodam jeszcze ze po wlaczeniu nawigacji i wpisaniu trasy wyswietlacz ww radiu dzieli sie na dwie strony, po lewej mam po kolei nazwy ulic skrzyzowan itp po ilu metrach ma co nastapic, a po prawej Normalnie mape po ktorej sie poruszam... Wydaje mi sie ze to co po lewej mi sie wyswietla powinno byc wlasnie miedzy Zegarami! Prosze o pomoc!!!
peju Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Wymieniles radio na MMI czy na RNS-E bo taki masz na zdjeciach w watku: http://a4-klub.pl/audi-a4-b7-75/audi-a4-b7-1-9-tdi-2007-d-244809/ MMI to sa chyba z B8 radia... ??
fixxxer4ever Opublikowano 8 Września 2012 Autor Opublikowano 8 Września 2012 Wymieniles radio na MMI czy na RNS-E bo taki masz na zdjeciach w watku:http://a4-klub.pl/audi-a4-b7-75/audi-a4-b7-1-9-tdi-2007-d-244809/ MMI to sa chyba z B8 radia... ?? Hmm moze zle napisalem wymienilem concerta III na RNS-E wszystko podeszlo jak trzeba tylko navi miedzy zegarami sie nie wyswietla.
fixxxer4ever Opublikowano 8 Września 2012 Autor Opublikowano 8 Września 2012 Musisz CANY puscić do licznika No a jakie te cany muszepuścic?? Jakies oznaczenie albo co moze ma kto z was na zbyciu takie??
wrclaguna Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Sprawdz pierwsze czy masz http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-podlaczenie-can-zegarow-radia-14771/
jarek_ns Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Jak miał wcześniej concerta 3 i wyświetlało mu na zegarach to CANy są. Spróbuj zmienić ustawienia VAGiem STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62 +01 - Radio (Mehrausstattung) +02 - Telefon (Mehrausstattung) +04 - Navigation (Mehrausstattung) +08 - Telematik (Mehrausstattung) +16 - Kombiinstrument (nur codiert falls ein 2. Gerät verbaut wurde)
Gość cwiara Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Cany powinny być. W mojej B6 2004r były i nic nie musiałem dokładać. Raczej to bedzie wina kodowania zegarów.
Rekomendowane odpowiedzi