Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik 1.8 125 koni-problemy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepiej jak są otwarte te klapki cały czas niż zamknięte ale najlepszy jest efekt gdy jest wszystko sprawne i otwierają się tylko wtedy kiedy powinny

Opublikowano
  • Autor
Lepiej jak są otwarte te klapki cały czas niż zamknięte ale najlepszy jest efekt gdy jest wszystko sprawne i otwierają się tylko wtedy kiedy powinny

no dokładnie popieram Zbyszka

Opublikowano

nie nie mówię o tych klapkach co sterują dawka powietrza w kolektorze ssacym. One są otwarte tylko trochę na zgaszonym aucie. I dlatego jak nie działało to auto nie dostawało poprawnej dawki powietrza i się dusilo.

Opublikowano
  • Autor
nie nie mówię o tych klapkach co sterują dawka powietrza w kolektorze ssacym. One są otwarte tylko trochę na zgaszonym aucie. I dlatego jak nie działało to auto nie dostawało poprawnej dawki powietrza i się dusilo.

w sumie miałem coś podobnego że mi się dusił ale po jakimś czasie ustał ten problem

Opublikowano

u mnie kolego było tak do 3tys szedł bo szedł od 3 do 4tys przerywał było to mocno czuć, a po wyżej 4tys No dostawał mocy Ale szału nie było. Teraz jak to cięgno naprawiłem to od 2 tys z groszami już ciągnie i nic nie przerywa.

Opublikowano
  • Autor
u mnie kolego było tak do 3tys szedł bo szedł od 3 do 4tys przerywał było to mocno czuć, a po wyżej 4tys No dostawał mocy Ale szału nie było. Teraz jak to cięgno naprawiłem to od 2 tys z groszami już ciągnie i nic nie przerywa.

ja trochę bawiłem się ze świecami z błędami i jakoś tam lepszy efekt jest przy avancie :) ale daje radę :)

Opublikowano

Na spalanie pewnie też ma to jakiś wpływ choć napewno nie jakoś znaczący

Opublikowano
  • Autor
Na spalanie pewnie też ma to jakiś wpływ choć napewno nie jakoś znaczący

no wiesz jak będziesz przeciągnąć to chyba spalanie jest wyższe :)

Opublikowano

kolego ja dwa tygodnie siedziałem i wszystko po kolei sprawdzałem i nie mogłem dojść co go boli. Vag błędów nie wywala mi. Z kim nie Gadalem to Aby mówili zawieź do elektryka. Ale w końcu wszystko się wyjaśniło

---------- Post dopisany at 22:00 ---------- Poprzedni post napisany at 21:58 ----------

arx91 to co robiles takiego Aby był lepszy efekt

Opublikowano
  • Autor
kolego ja dwa tygodnie siedziałem i wszystko po kolei sprawdzałem i nie mogłem dojść co go boli. Vag błędów nie wywala mi. Z kim nie Gadalem to Aby mówili zawieź do elektryka. Ale w końcu wszystko się wyjaśniło

ja miałem lekkie problemy z błędami że na przepustnicy mi wywalało błędy ;/ ale jakoś teraz jest ok :)

---------- Post dopisany at 22:02 ---------- Poprzedni post napisany at 22:01 ----------

---------- Post dopisany at 22:00 ---------- Poprzedni post napisany at 21:58 ----------

arx91 to co robiles takiego Aby był lepszy efekt

świece wymieniłem przepustnice wyczyścił mi elektryk odmę wymieniłem i lepiej trochę działa ale to wiesz ja u siebie np zauważyłem coś takiego

Opublikowano

ja Aby co to miałem przepływke walnieta i sondę. Wymieniłem to i wszystko się unormowalo Ale to jakiś czas temu. Tylko że wtedy to auto też nie szło i paliło ok 16l

Opublikowano
  • Autor
ja Aby co to miałem przepływke walnieta i sondę. Wymieniłem to i wszystko się unormowalo Ale to jakiś czas temu. Tylko że wtedy to auto też nie szło i paliło ok 16l

ło 16 l na 100 to nie zarobiłbyś na paliwo jeszcze z 1.8 125 :D

Opublikowano

świece też mam nowe, przepustnice czyścilem i adoptowalem z pół roku temu

---------- Post dopisany at 22:05 ---------- Poprzedni post napisany at 22:05 ----------

No nie nie. Kolego a masz gaz u siebie?

Opublikowano
  • Autor
świece też mam nowe, przepustnice czyścilem i adoptowalem z pół roku temu

---------- Post dopisany at 22:05 ---------- Poprzedni post napisany at 22:05 ----------

No nie nie. Kolego a masz gaz u siebie?

jeżdżę na benzynie 95 :D bez gazu ale w planach jest :) a Ty?

Opublikowano

tak samo kolego. w week byłem na wystawie agro show bednary i zrobiłem Prawie 300 w obie strony i za 150zł paliwa mi spokojnie starczyło. Ale też auto pełen zestaw i ciągle but i but nie kiedy po 180km na h dochodzilo.

Opublikowano
  • Autor
tak samo kolego. w week byłem na wystawie agro show bednary i zrobiłem Prawie 300 w obie strony i za 150zł paliwa mi spokojnie starczyło. Ale też auto pełen zestaw i ciągle but i but nie kiedy po 180km na h dochodzilo.

no to nie jest tak źle ;) 150 zł u mnie to okolo 24/25 litrów ;)

Opublikowano

a tobie ile tak w granicach spali? Bo ja w tej 10, 11lTu na krótkich odcinkach się mieszcze

---------- Post dopisany at 22:14 ---------- Poprzedni post napisany at 22:12 ----------

No niestety nie pamiętam ile było paliwa Ale coś w tych granicach.

Opublikowano
  • Autor
a tobie ile tak w granicach spali? Bo ja w tej 10, 11lTu na krótkich odcinkach się mieszcze

wiesz to zależy jak mu nie daję to około 8 litrów ;D tak wyliczyłem bo za 100 zł u mnie to 17 litrów powyżej zrobie 210 km :)

Opublikowano

kolego to ja coś podobnego robię za 100zł. Ale to max 100na godz i bez wariacji.

Opublikowano
  • Autor
kolego to ja coś podobnego robię za 100zł. Ale to max 100na godz i bez wariacji.

no tak dokładnie u mnie nie ma co szaleć :) aczkolwiek przy wyprzedzaniu pozwalam na nutkę szaleństwa ale po wyprzedzeniu to wiesz zwalaniam bo coś mi zajedzie drogę ;/