stachu19 Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Problem z silnikiem Witam!!! Mam problem z moim samochodem. Otóż problem polega w tym, że silnik bardzo głośno pracuje do tego jak się wsłucha w pracę silnika to słychać jak by samochód (nie wiem jak to napisać) wydmuchiwał z siebie lewe powietrze w okolicach filtra powietrza (tak głośno pucha, fuka). Pojeździłem po mechanikach, komputerach i wszyscy twierdzą, że wszystko jest ok. Natomiast jak posłucham pracę silnika kolegi, który ma takie samo auto to jego chodzi o wiele ciszej. Dzisiaj byłem jeszcze u jednego mechanika, który podpiął komputer i wyrzuciło mu taki błąd: 17994...................P1586-00 Może ktoś wie co to za błąd??? Z góry dziękuję za pomoc!!!
przemik Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Błąd dotyczy poduszki pod silnikiem... da sie go skasowac ?? Z tą głośną pracą to bym tego nie lekcewazyl... ostatnio u mojejo kolegi w AVF byla glosna praca... skonczylo się na wymianie wszystkich popychaczy i o mało nie wywalił wałka rozrządu. Jeden z popychaczy mial dziure wywaloną na wylot a krzywka wałka uderzala bezposrednio w trzonek zaworu. U niego byl objaw jakby takie dudnienie - slyszalne od strony fitra powietrza.
Rekomendowane odpowiedzi