A4_Dominik_WAW Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Możecie mi doradzić i powiedzieć jak radzicie sobie z nieszczelnością w tym miejscu (zaznaczone na czerwono na fot). Zbiera mi się tak trochę oleju i wszystko leci na poduszkę silnika co mnie zaczyna bardzo irytować. Wymieniałem już uszczelkę i nic to nie pomogło wszystko ładnie poskładam przegonie auto i dalej przewody się rozchodzą. Słyszałem opinie że można to zrobić z 2,5 calowej rurki ale nie wiem czy to dobry pomysł ? Rurka ta kosztuje w ASO 200 zł i są w niej zatrzaski które widocznie u mnie już się do niczego nie nadają. Macie może jakiś domowy sposób skuteczny i nie z serii taśma klejąca itp.
Fr0styyy. Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Ja bym własnie tak zrobił. 2.5-3" rurka i elastyczny łącznik.
A4_Dominik_WAW Opublikowano 17 Września 2012 Autor Opublikowano 17 Września 2012 Czy macie jeszcze jakieś opcje albo wskazówki na zastąpienie tego dolotu nie chcę wydawać 200 zł na kawałek rurki nie mając pewności że pojeździ chociaż rok. ---------- Post dopisany 17-09-2012 at 11:41 ---------- Poprzedni post napisany 10-09-2012 at 14:42 ---------- UP
Góral.tz Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 popatrz pw bo nie chce mi się tego pisać tu jeszcze raz
MarianekZg Opublikowano 21 Września 2012 Opublikowano 21 Września 2012 popatrz pw bo nie chce mi się tego pisać tu jeszcze raz Tomek puść też do mnie też mnie to ostatnio zaczęło irytować
A4_Dominik_WAW Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 Chyba nadal nie ma rozwiązania na tą przypadłość, a co powiecie na elastyczne takie niebieskie przewody jak do IC ?
Rekomendowane odpowiedzi