Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Głośny pasek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po wymianie rozrządu pojechałem w trasę 600 km i po dojechaniu na miejsce zaniepokoił mnie dziwny dźwięk. Coś jakby huczalo spod pokrywy rozrządu. Pojechałem do mechanika który robił rozrzad. Zaufany koles od Audi. Posłuchał i powiedział pompa wody. Wymienił na druga taka sama. Wszystko jednak jest bez zmian. Spędził przy aucie 2 dni wymienił wszystko włącznie z kołami zebatymi. I nadal słychać pasek. Stwierdził. Tak ma być aż pasek sie ułoży. Co o tym myślicie? Czy pasek może być za mocno napięty? Pasek klinowy i rolki też wymienione. Wszystkie części kupione w aso. Pozdrawiam

Opublikowano

dokładnie tak jest za mocno naciągnął pasek poluzuj to sam nie przez tego pseudo mechanika bo przy dłuższym użytkowaniu pójdą rolki

Opublikowano
  • Autor

A napinacz w tym silniku sam sie nie napina przypadkiem? Ewentualnie jakim momentem dokrecac czy cos...bo ja z mechaniki zielony jestem hehe i raczje nie będę tego dotykał.

Opublikowano

ostatnio spotkalem jak w 2.5TDI R5 na szczescie od strony pompy urwal sie pasek po 300km.Tez niby mial sie ulozyc. stopilo az rolke od napinacza.

Opublikowano

Nagraj ten dźwięk i wrzuć link, zobaczymy co tak hałasuje

Witam. Po wymianie rozrządu pojechałem w trasę 600 km i po dojechaniu na miejsce zaniepokoił mnie dziwny dźwięk. Coś jakby huczalo spod pokrywy rozrządu. Pojechałem do mechanika który robił rozrzad. Zaufany koles od Audi. Posłuchał i powiedział pompa wody. Wymienił na druga taka sama. Wszystko jednak jest bez zmian. Spędził przy aucie 2 dni wymienił wszystko włącznie z kołami zebatymi. I nadal słychać pasek. Stwierdził. Tak ma być aż pasek sie ułoży. Co o tym myślicie? Czy pasek może być za mocno napięty? Pasek klinowy i rolki też wymienione. Wszystkie części kupione w aso. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor

VIDEO0026 - YouTube

prosze bardzo. pewnie rozpoznacie z filmiku o co mi chodzi :)

---------- Post dopisany at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany at 22:42 ----------

od 0:15 najlepiej to slychac ...

---------- Post dopisany 13-09-2012 at 06:40 ---------- Poprzedni post napisany 12-09-2012 at 22:45 ----------

Panowie ? jakies pomysly ? pozdr.

Opublikowano

Czy nie był przypadkiem zachlapany pasek wodą lub innym płynem. Albo rolka jest minimalnie skrzywiona. Jaki pasek jest włożony, może pomoże założenie takiego z powłoka teflonową (np.Dayco)

Opublikowano
  • Autor

pasek byl suchy. nie ma mozliwosci zeby rolka byla krzywa ... wymieniany byl caly rozrzad nowy na nowy , przekladane byly nawet kola zebate z drugiego takiego samego auta ...

z tym paskiem powlekanym to nie mam pojecia ... :kwasny:

Opublikowano

to tak jakby jakieś lożysko

Opublikowano
  • Autor

Jutro pojade do drugiego mechanika ... niech rozbiera i moze bedzie madrzejszy. Ja juz nie mam pomyslow co to moze byc. Przed wymiana bylo wszystko normalnie. SZOK !

Opublikowano

Dokładnie, jedź i jak zrobi, będzie wszystko ok. to weź rachunek i niech ten pierwszy odda Ci bynajmniej kasę za robociznę.

Opublikowano
  • Autor

sluchajcie ... podpowiedzcie moze jeszcze cos z tym napieciem paska ... bo jak faktycznie za duze to delikatne popuszczenie zalatwi sprawe ? to auto juz po tej modernizacji ktora byla w AVF z tymi napinaczami.

jutro jestem umowiony w zakladzie ktory specjalizuje sie tylko w rozrzadach na diagnoze i ogarniecie tematu. jak okaze sie ze to faktycznie napinacz to kolesiowi zrobie odpowiednia reklame i bede chcial zwrot kosztow.

Opublikowano

Ja kupiłem auto 100km po wymianie rozrządu (tydzień). Od początku wkurzało mnie że głośno chodzi rozrząd który sprawdziłem i pasek był właściwie napięty. Dzwoniłem do warsztatu gdzie było wymieniany i szef warsztatu powiedział, że głośno chodzi pasek conti powlekany jakimś teflonem i po ok 5k km powinien ucichnąć. Po przejechaniu tych 5k km dalej było go słychać i pojechałem z reklamacją. Po rozebraniu rozrządu oglądałem wszystkie części i były jak najbardziej ok łącznie z paskiem więc chciałem aby to z powrotem założyli lecz szef warsztatu powiedział, że chce bym był zadowolony z ich usługi i wymienili mi kompletny rozrząd na nowy ale tym razem założyli zwykły pasek conti i po wymianie rozrząd pracuje cicho.

Opublikowano

Dźwięk jest niepokojący, coś w stylu padającego łożyska w rolce lub pompie wody. Po poprawnym montażu nowego rozrządu na dobrych częściach minimum 70tys powinieneś o nim zapomnieć.

Ja bym reklamował

Opublikowano
  • Autor

Panowie... Zrobione. Wymieniona pompa na skf i pasek. Jest tak jak powinno być. Jutro jadę z rachunkiem do partacza także zyczcie powodzenia heheheeeeeeeee

Opublikowano

Jaką pompę miałeś poprzednio i jaki pasek założyłeś?

Panowie... Zrobione. Wymieniona pompa na skf i pasek. Jest tak jak powinno być. Jutro jadę z rachunkiem do partacza także zyczcie powodzenia heheheeeeeeeee