Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Słabe wspomaganie w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 12.09.2020 o 13:11, kamilch-1984 napisał:

Jaka pomoc na grupie,takie sprecyzowanie usterki :wink:

a może jednak podpowiesz co pomogło.....

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Mam podobny problem 
od kilku dni  ze wspomaganiem w a4 b8 2.0 tdi 2013r lift. Kierownica trudniej chodzi i nie odbija do końca przy wyjściu z zakrętu. Wspomaganie łapie jakby co 1/4 obrotu. Poza tym nie słyszę żadnych niepokojących dźwięków.

Opublikowano
2 godziny temu, norbidu napisał:

Witam. Mam podobny problem 
od kilku dni  ze wspomaganiem w a4 b8 2.0 tdi 2013r lift. Kierownica trudniej chodzi i nie odbija do końca przy wyjściu z zakrętu. Wspomaganie łapie jakby co 1/4 obrotu. Poza tym nie słyszę żadnych niepokojących dźwięków.

Weź na początek wd40 psiknij w krzyżak drążka kolumny kierowniczej,który znajduję się w nogach między pedałami. Oczywiście Kręcąc w lewo i prawo.Drugi w komorze silnika zaraz za grodzią.  Jeżeli pomoże wtedy daj smaru białego np. do łańcucha.

Opublikowano
W dniu 7.02.2022 o 07:38, kamilch-1984 napisał:

Weź na początek wd40 psiknij w krzyżak drążka kolumny kierowniczej,który znajduję się w nogach między pedałami. Oczywiście Kręcąc w lewo i prawo.Drugi w komorze silnika zaraz za grodzią.  Jeżeli pomoże wtedy daj smaru białego np. do łańcucha.

Dzięki.

Pomogło smarowanie krzyżaków. 

Opublikowano

Podpowie mi ktoś co robi ten czujnik,zawór w maglownicy  a4 b8.Ma on wpływ na wspomaganie Screenshot_20220209-224625_Chrome.thumb.jpg.9fd173942aac174dfde21305d7bb18ff.jpg

Opublikowano

to jest wersja z servotronikiem

zawór reguluje siłe wspomagania

Opublikowano

Maglownice mam zwykłą z tym zaworem i mechaniczną pompe wspomagania na pasek.Myślałem że jak serwotronik to już tylko i wyłącznie elektryczna.Czy moje słabe wspomaganie może być  od tego.Brak błędów w kompie.Krzyżaczki sprawdzałem.Może ktoś podpowie?

Edytowane przez Maciar

Opublikowano
W dniu 9.02.2022 o 07:29, norbidu napisał:

Dzięki.

Pomogło smarowanie krzyżaków. 

Cieszę się :banan: Po tym zabiegu jeżdżę już jakieś dwa lata.  Także nie obawiaj się wymiany drążka. 

Opublikowano
W dniu 9.02.2022 o 23:14, Dev napisał:

to jest wersja z servotronikiem

zawór reguluje siłe wspomagania

Czy to pewne info.Co jest w przypadku awari tego zaworu?

Opublikowano
1 godzinę temu, kamilch-1984 napisał:

Cieszę się :banan: Po tym zabiegu jeżdżę już jakieś dwa lata.  Także nie obawiaj się wymiany drążka. 

No właśnie mechanik powiedział mi że najlepiej byłoby ten drążek kolumny kierowniczej wymienić bo jest zużyty i może być problem. Nowy 1600 używka 400.received_1017516439112811.jpeg.888b87a408670d000d454fa0dcd74724.jpeg

Opublikowano
47 minut temu, norbidu napisał:

No właśnie mechanik powiedział mi że najlepiej byłoby ten drążek kolumny kierowniczej wymienić bo jest zużyty i może być problem. Nowy 1600 używka 400.received_1017516439112811.jpeg.888b87a408670d000d454fa0dcd74724.jpeg

Skoro mechanik stwierdził,więc musi mieć rację :wink: