Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

rejestracja pojazdu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odpowiedź na to pytanie jest prosta: najlepiej jak najniższą kwotę,wtedy masz mniejszy podatek od niej,ale uważaj też aby nie przesadzić w jedna ze stron.

Opublikowano

W urzędzie celnym i tak biorą wartość rynkową i ta cena na nic a w skarbówce płacisz stała opłatę chyba 160zł mowa cały czas o aucie które jest świeżo sprowadzone i jest to pierwsza rej w kraju.

Opublikowano
  • Autor

aha to i tak nic z moich kombinacji. ok spoko dzieki

Opublikowano
W urzędzie celnym i tak biorą wartość rynkową i ta cena na nic a w skarbówce płacisz stała opłatę chyba 160zł mowa cały czas o aucie które jest świeżo sprowadzone i jest to pierwsza rej w kraju.

Nieprawda (chyba że każdy urząd celny ma swoje zasady). Kwota jest brana z umowy, ba - sam musisz wpisać kwotę w przeliczeniu na złotówki w/g średniego kursu NBP z dnia w którym została ta umowa podpisana. Oczywiście nie ma co przesadzać :wink:

Wszystko masz w moim poście nieco wyżej :facepalm:

Przyklej jakiekolwiek blachy do auta i jedź na przegląd a Panu na stacji powiedz że "tablic tu nie ma" albo jedź do Niemca po blachy wjazdowe i wykup sobie miesięczne OC na granicy :whistling:

No chyba że wolisz karnąć się te pare metrów na stację diagnostyczną lawetą albo jeździć po urzędach i płacić dodatkową kasę kombinując z jakimiś tablicami tymczasowymi gdzie i tak nie masz OC... :facepalm:

Opublikowano

Nieprawda (chyba że każdy urząd celny ma swoje zasady). Kwota jest brana z umowy, ba - sam musisz wpisać kwotę w przeliczeniu na złotówki w/g średniego kursu NBP z dnia w którym została ta umowa podpisana. Oczywiście nie ma co przesadzać :wink:

Wszystko masz w moim poście nieco wyżej :facepalm:

Przyklej jakiekolwiek blachy do auta i jedź na przegląd a Panu na stacji powiedz że "tablic tu nie ma" albo jedź do Niemca po blachy wjazdowe i wykup sobie miesięczne OC na granicy :whistling:

No chyba że wolisz karnąć się te pare metrów na stację diagnostyczną lawetą albo jeździć po urzędach i płacić dodatkową kasę kombinując z jakimiś tablicami tymczasowymi gdzie i tak nie masz OC... :facepalm:

Sprawdzałem auto niecały miesiąc temu. Urząd celny w Gliwicach wziął cenę rynkową i sam przeliczył E/zł bo ważny w zapłacie akcyzy jest kurs z danego dnia. Skarbówka to Vat24 +160zł dostajesz w zamian Vat25.

co do tablic to za pierwszym razem (w 2004r) przyjechałem na blachach niemieckich i odesłałem właścicielowi po rejestracji. Teraz miałem czasowe, które zdałem w UM, pomimo iż na przeglądzie powiedziałem że nie ma blach w UM i tak je chcieli ;/

A tak z innej beczki. Zarejestrowane mam już auto i stały dowód nie dostałem jednak oryginału briefu tak jak to było za 1 razem. Dzwoniłem do wydziału komunikacji i stwierdzili że zostaje u nich czy to prawda??

Opublikowano

A tak z innej beczki. Zarejestrowane mam już auto i stały dowód nie dostałem jednak oryginału briefu tak jak to było za 1 razem. Dzwoniłem do wydziału komunikacji i stwierdzili że zostaje u nich czy to prawda??

Tak brief zostaje w WK sam nie wiem czemu od pewnego czasu tak robią też niedawno jak moją B8 rej. to się zdziwiłem, że dostałem tylko kopię.

Opublikowano
  • Autor

dzis załatwiłem wszystko co potrzeba. koszty sa nastepujace. przeglad-100zł. urzad celny-136zł. urzad skarbowy- 160zł. WK-500 recykling i 260 tablice itd. wszystko wyniosło mnie 1400 zł. a na umowie wpisalem 1000 Euro to nawet nie sprawdzali tylko przeliczyli na PLN i gotowe. Mi tez brief zabrali.

Opublikowano

kurde no ja sam musialem przeliczac a co do tablic napisalem im ze nie mam a auto przyjechalo na lawecie i robilem to w marcu tego roku ale wlasnie... u nas kazdy urzad ma swoje przepisy... :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

tez pisałem oswiadczenie ze na aucie nie ma tablic . kurde moglem wpisac troche mniej to moze bym zaoszczedział