Skyliner89 Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Witam, Mam dosyć nietypowy problem. Dzisiaj go zauważyłem Przy wyłączonym silniku i włączonym lewym kierunkowskazie świeci mi lewa strona świateł postojowych (przód + tył). To samo się dzieje przy włączonym prawy kierunkowskazie... Wie ktoś w czym tkwi problem? Jeszcze blinda mi nie działa. To może mieć jakiś związek dlaczego mi światła postojowe świecą przy włączonym kierunkowskazie (lewo lub prawo)? Proszę o pomoc
GreGoriO Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Przy wyłączonym silniku i włączonym lewym kierunkowskazie świeci mi lewa strona świateł postojowych (przód + tył).To samo się dzieje przy włączonym prawy kierunkowskazie... o co chodzi bo nie rozumiem... to jest normalne, gdy wyciągniesz kluczyk ze stacyjki, i w zależności gdzie parkujesz, po lewej czy prawej stronie drogi, możesz odpowiednio włączyć światła obrysowe aby nikt nie uszkodził ci samochodu...
PiterA4 Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 to normalne audi jeszcze nie raz cie zaskoczy
Skyliner89 Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 aha . Czyli to normalne. Dziękuje za pomoc . Myślałem, że coś z elektryką się stało, a tu taki bajer . Jeżeli chodzi mruganie światłami to to daję manetkę do tyłu żeby za mrugać i nie działa. Wcześniej działało, a nagle przestało. W czym może tkwić problem? Brak styku? Pozdrawiam
HeresR32 Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 lol ), normalna sparawa w vag poniewaz ma dwie oddzielne wiazki prawa i lewa, np. japonce starsze nie wiem ja te najnowsze maja jedna i nie ma mozliwosci zapalenia postojowek po jednej stronie
_Darek_ Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Chyba tylko Niemieckie auta mają taki bajer:)
andrzej_1970 Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 aha . Czyli to normalne. Dziękuje za pomoc . Myślałem, że coś z elektryką się stało, a tu taki bajer . Jeżeli chodzi mruganie światłami to to daję manetkę do tyłu żeby za mrugać i nie działa. Wcześniej działało, a nagle przestało. W czym może tkwić problem? Brak styku? Pozdrawiam Trzeba rozebrać manetkę i poczyścić lub wyprostować blaszkę ze stykami.Było na forum opisane razem ze zdjęciami ,musisz poszukać.
jihaad Opublikowano 16 Września 2012 Opublikowano 16 Września 2012 Jeżeli chodzi mruganie światłami to to daję manetkę do tyłu żeby za mrugać i nie działa. Wcześniej działało, a nagle przestało.W czym może tkwić problem? Brak styku? Na początek spryskaj styki przełacznika "kontaktem" w sprayu bez rozbierania. Może pomóc i oszczędzisz sobie roboty.
Skyliner89 Opublikowano 16 Września 2012 Autor Opublikowano 16 Września 2012 Z tymi postojówkami początkowo myślałem, że to awaria elektryki, ale jeżeli tak ma być to ok . Jeżeli chodzi mruganie światłami to to daję manetkę do tyłu żeby za mrugać i nie działa. Wcześniej działało, a nagle przestało.W czym może tkwić problem? Brak styku? Na początek spryskaj styki przełacznika "kontaktem" w sprayu bez rozbierania. Może pomóc i oszczędzisz sobie roboty. Dziękuje. Tak zrobię . Jak się nie uda to zrobię tak: aha . Czyli to normalne. Dziękuje za pomoc . Myślałem, że coś z elektryką się stało, a tu taki bajer . Jeżeli chodzi mruganie światłami to to daję manetkę do tyłu żeby za mrugać i nie działa. Wcześniej działało, a nagle przestało. W czym może tkwić problem? Brak styku? Pozdrawiam Trzeba rozebrać manetkę i poczyścić lub wyprostować blaszkę ze stykami.Było na forum opisane razem ze zdjęciami ,musisz poszukać. ---------- Post dopisany at 19:27 ---------- Poprzedni post napisany at 19:13 ---------- ten wątek -> http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-regeneracja-przelacznika-swiatel-drogowych-12068/ ?
Rekomendowane odpowiedzi