Jump to content
IGNORED

Światła postojowe przy włączonym kierunkowskazie lewo lub prawo. Prośba o pomoc

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam dosyć nietypowy problem. Dzisiaj go zauważyłem

Przy wyłączonym silniku i włączonym lewym kierunkowskazie świeci mi lewa strona świateł postojowych (przód + tył).

To samo się dzieje przy włączonym prawy kierunkowskazie...

Wie ktoś w czym tkwi problem?

Jeszcze blinda mi nie działa. To może mieć jakiś związek dlaczego mi światła postojowe świecą przy włączonym kierunkowskazie (lewo lub prawo)?

Proszę o pomoc

Posted
Przy wyłączonym silniku i włączonym lewym kierunkowskazie świeci mi lewa strona świateł postojowych (przód + tył).

To samo się dzieje przy włączonym prawy kierunkowskazie...

o co chodzi bo nie rozumiem...

to jest normalne, gdy wyciągniesz kluczyk ze stacyjki, i w zależności gdzie parkujesz, po lewej czy prawej stronie drogi, możesz odpowiednio włączyć światła obrysowe aby nikt nie uszkodził ci samochodu...

Posted

to normalne audi jeszcze nie raz cie zaskoczy :decayed:

Posted

aha :decayed:. Czyli to normalne. Dziękuje za pomoc :hi:. Myślałem, że coś z elektryką się stało, a tu taki bajer :naughty:.

Jeżeli chodzi mruganie światłami to to daję manetkę do tyłu żeby za mrugać i nie działa. Wcześniej działało, a nagle przestało.

W czym może tkwić problem? Brak styku?

Pozdrawiam

Posted

lol :)), normalna sparawa w vag poniewaz ma dwie oddzielne wiazki prawa i lewa, np. japonce starsze nie wiem ja te najnowsze maja jedna i nie ma mozliwosci zapalenia postojowek po jednej stronie

Posted

w trabancie to już miałem....

Posted

Chyba tylko Niemieckie auta mają taki bajer:)

Posted
aha :decayed:. Czyli to normalne. Dziękuje za pomoc :hi:. Myślałem, że coś z elektryką się stało, a tu taki bajer :naughty:.

Jeżeli chodzi mruganie światłami to to daję manetkę do tyłu żeby za mrugać i nie działa. Wcześniej działało, a nagle przestało.

Pozdrawiam

Trzeba rozebrać manetkę i poczyścić lub wyprostować blaszkę ze stykami.Było na forum opisane razem ze zdjęciami ,musisz poszukać.

Posted

Na początek spryskaj styki przełacznika "kontaktem" w sprayu bez rozbierania. Może pomóc i oszczędzisz sobie roboty.

Posted

Z tymi postojówkami początkowo myślałem, że to awaria elektryki, ale jeżeli tak ma być to ok :thumbup1:.

Na początek spryskaj styki przełacznika "kontaktem" w sprayu bez rozbierania. Może pomóc i oszczędzisz sobie roboty.

Dziękuje. Tak zrobię :hi:. Jak się nie uda to zrobię tak:

Pozdrawiam

Trzeba rozebrać manetkę i poczyścić lub wyprostować blaszkę ze stykami.Było na forum opisane razem ze zdjęciami ,musisz poszukać.

:hi:

---------- Post dopisany at 19:27 ---------- Poprzedni post napisany at 19:13 ----------

ten wątek -> http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/all-b5-regeneracja-przelacznika-swiatel-drogowych-12068/ ?