Kriss1322 Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 Witam, ostatnio wymieniałem panele el. szyb kier. pas. niby prosta wymiana, oczywiście przebiegła pomyślnie lecz następnego dnia zauważyłem że gdy zamykam autko migacze nie mrygają (1raz) dodam że przy otwieraniu normalnie mrygają (2razy) w czym problem? jakiś styk z centralnego w drzwiach? czy to zupełnie przypadek i problemu szukac gdzie indziej? dodam iż autko normalnie się zamyka z tym że brak tej sygnalizacji migaczami i z daleka człowiek nie wie czy auto zamknął czy nie, proszę o pomoc.
Stichy Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 Sprawdz kodowanie - czy masz ustawione na potwierdzenie zamkniecia poprzez migniecie awaryjkami
Kriss1322 Opublikowano 17 Września 2012 Autor Opublikowano 17 Września 2012 Sprawdz kodowanie - czy masz ustawione na potwierdzenie zamkniecia poprzez migniecie awaryjkami a coś więcej w tym temacie ? no i jaki był by ewentualnie powód że ta opcja się sama wytraciła, tak jak w pierwszym poście wcześniej mrygało a nic nie zmieniałem bo nawet nie wiem jak
bolo73 Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 Jeżeli masz zakodowane potwierdzenie zamknięcia mrugnięciem a nie mruga, to jedyna opcja jest taka, że sterownik komfortu nie dostaje informacji o prawidłowym zamknięciu wszystkich drzwi i klap, możliwe, że powodem jest któraś krańcówka w zamku. Sprawdź błędy VAG - iem, możesz też w bloku wartości mierzonych sprawdzić, czy wszystko jest zamknięte jak trzeba. Najczęściej powodem jest zamek klapy bagażnika, ale to tylko podejrzenie - nie sprawdzisz - nie dowiesz się.
Slawek Opublikowano 17 Września 2012 Opublikowano 17 Września 2012 A ja bym w tym miejscu przeprowadził adaptacje silniczków szyb. Czyli odsunąć i przytrzymać przycisk, zasuwając trzymać i przytrzymać przycisk około 10 sekund. Każda szyba oddzielnie (otwórz - zamknij jw.). Jak zrobisz to dobrze to myślę że powinno wrócić potwierdzanie zamknięcia kierunkami.
Rekomendowane odpowiedzi