Martin_Speed Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 Czesc....WYPRALEM kluczyki w cieplej wodzie !!! Kluczykmial kontakt z woda okolo 5-10 minut.. Rozebralem go dokladnie, wyciagnelem baterie, wysuszylem ( wody prawie niebylo w srodu gdzie siedzi moduł), poczym zlozylemi poszedlem do auta sprawdzic go Naciskam i niedziala. Probuje go zakodowac . Wlaczam zaplon i trzymam guzik zamkniecia a potem otwarcia bo niepamietalem jak to sie robi dokladnie...trzymam guzik no i niby nic nie slyszę , wyciagam kluczy i wciskam zamkniecie no i DZiala !!!wysiadam z auta i go znowu zamykam no i dziala.... ZA jakie 20 minut znowu i de do auta otwiera sie ok jade jakies 400m zatrzymuje sie i juz kluczyk nie dzialał ... CO mam robic ?? Jest jakis problem z zakodowanie kluczyka bo zauwazylem ze przyciski dzialaja bo idzie zamknac szyby jak wloze kluczyk do zamka dzwi i wciskam zamknij auto Co mam robic z tym kluczykiem ?? Gdzie sie udac ?? czy cos t nim trzeba wymienic ??
Audix Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 Wrzuc na noc do ryzu. Powaznie, to nie zart. Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
Martin_Speed Opublikowano 22 Września 2012 Autor Opublikowano 22 Września 2012 kluczyk jest suchy.. dokladnie go wysuszylem ...działal i nie dziala..
zbigok Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Ja miałem, wyprany kluczyk w automacie i tak pozostał przez klika dni, bez wyciągania baterii. Okazało się, że puścił lut na jednym z elementów. Samo wysuszenie nie zawsze pomaga, bo po wodzie zostają zanieczyszczenia, i trzeba przemyć elektronikę przy pomocy alkoholu izopropylowego. http://www.lorex.pl/izopropanol-cleanser-ipa-5l-alkohol-izopropylowy/ . Niektóre komisy z telefonami komórkowymi oraz sklepy z elektroniką lub serwisy robią taką usługę, bo ludzie zalewają komórki. Czasami też do tego używają myjek ultradźwiękowych.
Rekomendowane odpowiedzi