Jump to content
IGNORED

Drgania, Bicie po przekroczeniu 110

Recommended Posts

Posted

Witam :)

Jeśli jadę do 100 km/h jest wszystko OK kiedy przyspieszam itd...Gdy przekraczam 110 km/h nie ważne czy autko zimne czy rozgrzane jadąc na równej drodze auto dostaje drgań tak jakby biło ktoreś koło ale felgi mam wyważone. Lekko czuć na kierownicy. Jeśli jadę na drodze

nierównej gdzie auto buja skacze :) nie odczuwam takich drgań. Gdy dochodzę do 140 jest to jakby mniej wyczuwalne. Nowe Goodyear'y z przodu z tyłu jakaś hińszczyzna Minerva. Zawieszenie 1BV. Czy macie pomysł co to może być. Dwumas??

Posted

Wyważenie kół, krzywe tarcze, łożysko :)

Posted

A wymieniałeś może ostatnio tarcze i klocki..?

Posted

Naped zwykłe FWD :).... Zmieniałem ostatnio klocki z tyłu.. same klocki....Na przeglądzie powiedzieli mi że mam prawy przedni górny wahacz do wymiany i właśnie się przybieram... Ale nie wiem czy może to mieć jakiś związek :) Wkurzają mnie te wibracje bo czuć je na karoserii trochę i jak jadę sam to widać jak fotel pasażera się trzęsie delikatnie...

Posted

Jadąc na piątym biegu z 1400 obrotów daj gaz i jak będzie drgać całym autem to masz odpowiedź .

Posted

Właśnie chodzi o to że jak z miejsca butuję czy jakkolwiek przyśpieszam to ogólnie do 100 cisza ... powyżej dopiero pojawiają się te drgania...

Posted

Myślałem żeby podmienić koła z innej A4-ki , no ale piszesz że powyżej 140 drgania mniej słychać . Ale jak możesz to podmień kola

Posted
Myślałem żeby podmienić koła z innej A4-ki , no ale piszesz że powyżej 140 drgania mniej słychać . Ale jak możesz to podmień kola

Tego nie słychać :P To czuć:P

Posted

Ja tak miałem własnie po wymianie klocków... ;) dlatego pytałem o to ..?

Okazało się, że klocki były grubsze... układ hamulcowy sie przegrzewał... i taki własnie efekt powstawał... przy większej predkości drgało wszystko jak by się miało rozlecieć...

Posted

Równie dobrze mogą to być wewnętrzne przeguby. Przy wiekszych predkościach czuć drania na budzie i kierownicy