Przemots Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Witam.Mam zawieszenie 1BA i chcę założyć sportowe sprężyny H&R -35mm i amortyzatory 1BE.Przód wiem jak zrobić, ale gorzej z tyłem.Próbowałem zakładać ściągacze na sprężyny.Jeden ściągacz od strony koła udało mi się założyć, ale od drugiej strony nie idzie bo nie ma dostępu.Może ktoś kto robił to sam mi napisać łopatologicznie co krok po kroku trzeba odkręcić żeby wyjąć bez problemu te sprężyny.Z góry dzięki
pablo15005 Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Tył idzie bez problemu bez ściągaczy, odkręcasz dół, składasz kanapę, odkręcasz dwie śruby we wnęce u góry za oparciem kanapy, przekręcasz amor i wyciągasz amortyzator ze sprężyna dalej dociskasz amortyzator swoim ciałem i rozkręcasz go, nie pamiętam już jak to idzie:p ale tył jest łatwiej niż przód ogarnąć
Przemots Opublikowano 24 Września 2012 Autor Opublikowano 24 Września 2012 Tył idzie bez problemu bez ściągaczy, odkręcasz dół, składasz kanapę, odkręcasz dwie śruby we wnęce u góry za oparciem kanapy, przekręcasz amor i wyciągasz amortyzator ze sprężyna dalej dociskasz amortyzator swoim ciałem i rozkręcasz go, nie pamiętam już jak to idzie:p ale tył jest łatwiej niż przód ogarnąć Kolega ja mam B6 czyli wachacze a Ty podałeś jak to zrobić w B5 gdzie jest belka.
Bulczas Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 W B6 jest łatwiej niż w B5. Nie pamiętam dokładnie ale musisz odkręcić amor od dołu i dwa wachacze. Wtedy nogą stajesz na piastę wszystko idzie w dół i sprężyna wychodzi bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi