Jump to content
IGNORED

Szumi przy przyśpieszaniu. Osiągi w normie

Recommended Posts

Posted

Witam,

Zauważyłem że podczas ostrego przyśpieszania moja a4 dziwnie szumi.

Słyszę to tylko podczas jazdy z otwartą szybą, jednak z boku jest to dobrze słyszalne. Auto przyśpiesza tak jak powinno, nie kopci, nie wywala błędów.

Gdzie mam szukać winowajcy ? Turbo, nieszczelny dolot, jakiś zawór ?

Pozdrawiam

slo

Posted

A skąd ten szum leci, spod maski, z koła, dasz radę wyczuć?

Posted

Jeśli szum idzie spod maski jak dodajesz gazu to zapewne wąż od turbiny,ja tak miałem jak mi kuny przegryzły:)

Posted

rozumiem. Sprawdzę to jutro. Szum idzie chyba spod maski, nie jestem w stanie tego zlokalizować ponieważ słychać to tylko podczas jazdy. Przy gazowaniu na postoju problem nie występuje

Posted

ja mam b5 ale mam to samo lecz tylko na 4 biegu przy predkosci od 80 do 100 ale to raczej gwizd turbiny a osiagi sa w normie.

Posted

u mnie szum zagłusza gwizd.

Posted

No to i ja mogę podłączyć się pod temat gwizdów...bo szum to raczej nie jest:( najbardziej słyszalny zaraz po odpaleni przy przekroczeniu 2 tyś/obr z czasem jak silnik się rozgrzewa jest mniej słyszalny, dźwięk dochodzi z okolic turbiny jednak żadnego ubytku mocy jak i dymienia brak...jakieś pomysły?

• 3 months later...
Posted

u mnie szumi dopiero przy ostrym przyspieszeniu w granicach od 2800 rpm

---------- Post dopisany 03-01-2013 at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany 29-09-2012 at 22:49 ----------

Nieszczelny intercooler który ostatecznie delikatnie wybuchł :) po wymianie wszystko ok