Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ARM]] Samochód przerywał, aż zgasł i teraz nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Przepraszam na samym początku jeżeli zrobiłem jakiś błąd, źle dobrałem forum albo temat. Kupiłem 2 miesiące temu A4 95r przebieg 200tys km. Samochód od samego początku bardzo mi się spodobał, wszystko w nim grało jak należy. Po 2 miesiącach pojechałem po znajomego na lotnisko. Samochód ładnie jechał(100-160km/h) Pod koniec podróży po przejechaniu około 300km przy około 140km/h samochód nagle zaczął zwalniać, wciskanie pedału gazu oraz redukcja nic nie dawały. Tak jakby zaczął tracić moc. Po zwolnieniu do okolo 60km/h i wrzuceniu 3 biegu, jakoś zaczął jechać, ale cały czas przerywał oraz zwalniał. Wciskanie gazu nic nie dawało. Zjechałem z autostradu do miasta, na szczęcie stało sie to tuż przed domem, i w mieście było juz okej. Następnego dnia pojechałem samochodem do sklepu i znowu zaczęły sie problemy z przerywaniem. Na wolnych obrotach było okej, na obrotach rzędu 3tys, dało sie odczuć przerywanie i brak mocy. Wrociłem do domu. Rozebrałem przepustnice, wyczyściłem ją, i pojechałem na jazdę próbną. Po kilku km wrócilem do domu. Było wszystko okej. Dzień później odpaliłem samochód i chciałem pojechać do kolegi. Po przejechaniu około 200metrów samochód zaczął zwalniać i przerywać. Znowu brak mocy. Dojechałem do ronda i zgasł. Nie chciał już więcej odpalić. Zadzwoniłem po kumpla, zapchaliśmy go pod dom, i nic. Próbowałem odpalić 10razy i nic. Następnego dnia to samo. Benzyna jest na 100% bo dolałem 5 litrów(bak wskazywał 1/3) bezpiecznik od pompy paliwa jest okej, samochód kreci, ale objaw jakby brak paliwa. Pompy paliwa nie słychać. Świece i przewody sprawdzone, są okej. Jako że jestem w UK, a tu podłączenie do kompa słono kosztuje chciałbym poprosić o Wasze opinię na ten temat. Ja jako laik samochodowy obstawiam pompę paliwa. I tak mnie czeka holowanie na warsztat, więc może chociaż spróbuję coś z kolegą porobić zanim wstawię go na warsztat. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc. A moderatorów strony przepraszam jeżeli coś źle napisałem.

Opublikowano

obstawiam na moduł zapłonowy, niedawno wymieniałem obstawiałem podobnie jak Ty, ale elektryk sprawdził i wyszło na moduł, koszt takiego 70zł używka, tylko u mnie to się stało od razu, prawdopodobnie po zamoczeniu silnika.

Opublikowano

bardzo podobne objawy miałem w oplu vectrze, i to właśnie była pompa paliwa, ale auto miałem zagazowane więc jechało, problem był tylko jak odpalic nie chciało bo odpalało na benzynie,

Opublikowano
  • Autor

Bo np w większości samochodów po przekręceniu kluczyka słychać pompę paliwa, a u mnie nie słychać nic. Słuchałem w bagażniku i też nic. Nawet małego szelestu. A Auto kręci, jeszcze na samym początku jak zgasło coś tam odpalało na 2-3sekundy na 200-300obrotów, ale po wciśnięciu pedału gazu gasło. Później już nic. Teraz jak odpalam wskazówka obrotomierza nawet nie drgnie. [br]Dopisany: 02 Czerwiec 2008, 22:37 _________________________________________________Próbowaliśmy je na "pych" odpalić z górki, ale tez nic. Na chwile jakby chciał odpalić (200-300obrotów) i zgasł. Teraz kaplica. Ale cały czas "kręci"

Opublikowano

a filtry sprawdzałeś?

dobierz sie do pompki paliwa, w bagażniku wyjmujesz takie kółeczko styropianowe, odkręcasz 3 sróbki i wtedy słuchaj, jak nic nie usłyszysz to pompa.

Opublikowano

jak miałem corse miałem identyczne objawy i okazało się że to właśnie pompa, i u kolegi było z dwa tygodnie temu to samo w escordzie. na pych nie odpalaj bo możesz rozwalić rozrząd z tego co wiem chyba żę sie myle to mnie poprawcie

Opublikowano

Jak naprawisz pompe to podjedź do Belfastu, mam VAG'a to sprawdzimy autko. :hi:

Opublikowano
  • Autor

Witam. Otworzyłem tą klapkę, i po przekręceniu kluczyka nie słychać NIC.

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje za podpowiedzi. Myslicie ze wymieniac samemu, czy dac na warsztat? Bo nigdy sie w to nie bawilem, a wiadomo w baku jest benzyna, wiec nie latwo o tragedie. Jak wyglada wymiana pompy? czy jest to trudne do wymiany? Robil to juz moze ktos wczesniej? dziekuje za kazda wskazowke.

Opublikowano

spoko powinieneś dać sobie rade. Po odkręceniu pokrywy, w zbiorniku, pompa umieszczona jest w koszyczku, którą wyciągasz jako całość.. ą jeżeli kupisz samą pompe, no to muśisz ją wyciągnąć z tego koszyczka, odpiąć przewody i podpiąć nową :)...

Opublikowano

Na Twoim miejscu najpierw sprawdziłbym czy prąd idzie do pompy, żeby nie robić zbędnych kosztów :)

Opublikowano
  • Autor

okej, ale skoro pompa przez kilka dni się zacinała to chyba przez to że była już stara i to były jej ostatnie tchnienia. Myślicie że to zasilanie mogło tak przerywać?[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2008, 19:49 _________________________________________________dobra. Pompa nie dostaje zasilania, i na bezpieczniku od pompy nie ma napięcia?? Jakieś wskazówki??[br]Dopisany: 04 Czerwiec 2008, 20:40 _________________________________________________Samochód wrócił dziś od mechanika. Pasek rozrządu był rozsynchronizowany i przeskoczył na zębach. Pasek został wymieniony, plus nowe przewody wysokiego napięcia. Samochód sprawdzony na kompie, i cała reszta gra :) Mechanik powiedział że mało brakowało i silnik poszedł by na złom. Koszt całkowity naprawy w przeliczeniu na Polskie pieniądze to: 380zł

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za pomoc.