packoman Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Witam! Zauważyłem że przy zapalaniu ponownym tzn. np. jak zapomnę rozblokować skrzynkę biegów to muszę gasić auto odbezpieczyć misia i ponownie zapalić to obroty wskakują ponad 1500 a czasem nawet ponad 2000, towarzyszy temu siwo-niebieski dym który się pojawia także przy zapalaniu na zimno bez problemu z obrotami. Czy to oznacza że turbo pluje olejem na silnik czy coś gorszego? Pozdrawiam! ---------- Post dopisany 28-09-2012 at 17:11 ---------- Poprzedni post napisany 26-09-2012 at 18:43 ---------- nikt nie udzieli pomocy?
tomcrack27 Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 stan turbawki mozesz sprawdzic vagiem u jakiegos magika w twojej okolicy wtedy bedziesz mial pewnosc czy to konczaca sie turbina
machina Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Turbo w pierwszej kolejności do sprawdzenia. Jakie masz ubytki oleju?
oki1990 Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 mi na autostradzie zaczol kopcic strasznie i zwalniac a puzniej nie chciał mi odpalic dopiero na drugi dzien jak wróciłem z pracy spróbowałem odpalił ale tak chodzila tylko jedna strona śilnika ale szybko zgasł turbo jest od oleju i nie wiem o co chodzi:kwasny:
trepek Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 oki1990 Zacznij stosować interpunkcję bo nie da się Ciebie czytać. Nikt nie będzie się domyślał, co miałeś na myśli pisząc 40 słów jednym ciągiem. Chcesz konkretnych odpowiedzi - pisz konkretnie i precyzyjnie. Ortografię przemilczę...
Cyrkiel Opublikowano 30 Września 2012 Opublikowano 30 Września 2012 Haha też miałem zamiar napisać to samo co trepek:facepalm:
packoman Opublikowano 4 Października 2012 Autor Opublikowano 4 Października 2012 Mój magik od vaginy szlaja się właśnie po chorwacji więc muszę trochę poczekać na wtyczkę. Olej zmieniałem jakieś 2 tys. temu i nie zauważyłem jakichś szczególnych ubytków, faktem jest też to że to jest moja pierwsza wymiana oleju w tym samochodzie więc nie wiem jakie ubytki miał wcześniej. Rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i on też zasugerował że to turbo może pluć olejem. Podobno jakiś magik w Krakowie dobrze regeneruje turbinki ale wy też pewnie możecie kogoś polecić Zauważyłem także że na zimnym silniku obroty czasem sobie lubią ot tak podskoczyć na chwilę o 200-300 obr. i nie jest to spowodowane wzbogacaniem mieszanki bo to się dzieje jak ona już ustępuje. Dzieki za wszystkie odpowiedzi i czekam na pozostałe. Pozdrawiam!
Cyrkiel Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Noo odrazu lepiej kolego :thumbup1:co do regeneracji turbawki popytaj kolegów z forum z tego co pamiętam było kilku co się tym zajmowało a za pewne zrobią Ci lepiej niż jakiś tam magik
Rekomendowane odpowiedzi