fahur Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Ostatnio coraz częściej spotykam na drodze A6 mające oświetlenie w trybie kanadyjskim, czyli odpalone przeciwmgielne + pozycyjne. Z punktu widzenia przepisów jest to legalne, w sensie konfiguracji i można to spokojnie włączyć w B6/7 jednak halogeny nie mają magicznych oznaczeń RL, które to pozwalają ich używać jako świateł dziennych. Czy ktoś może się orientuje, czy te A6-tki mają oznaczone przeciwmgielne do jazdy dziennej, czy może spotkałem "tych nielegalnych"? Jak tak, to może udało by się przeszczepić je do B6/7, obsadzić tam diody i były by gotowe światła dzienne? Z góry dzięki za wszelkie info.
czaki22 Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 przeciwmgielne w swietle jakiego przepisu ? mozna uzywac jes tylko w przypadku widocznosci ponizej 50mb
fahur Opublikowano 27 Września 2012 Autor Opublikowano 27 Września 2012 przeciwmgielne w swietle jakiego przepisu ? mozna uzywac jes tylko w przypadku widocznosci ponizej 50mb Chodziło mi o to, że przeciwmgielne są dobrym miejscem dla takich świateł (odległości od podłoża, boków samochodu, itp. itd.).
.Pablo. Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Halogeny nie spełniają wymogów świateł dziennych. Lepszym wyjściem jest założenie dziennych w miejsce halogenow .
fahur Opublikowano 27 Września 2012 Autor Opublikowano 27 Września 2012 Halogeny nie spełniają wymogów świateł dziennych. Lepszym wyjściem jest założenie dziennych w miejsce halogenow . A masz może namiar na jakieś pasujące?
djzak Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Halogeny nie spełniają wymogów świateł dziennych. Lepszym wyjściem jest założenie dziennych w miejsce halogenow . ja mam zrobione tak i przeszedlem przeglad i kontrole policji i nic nie mowili .. automatyczne swiatla dzienne drl h11 audi b6 .AVI - YouTube
fahur Opublikowano 27 Września 2012 Autor Opublikowano 27 Września 2012 Halogeny nie spełniają wymogów świateł dziennych. Lepszym wyjściem jest założenie dziennych w miejsce halogenow . ja mam zrobione tak i przeszedlem przeglad i kontrole policji i nic nie mowili .. No to jest właśnie tryb kanadyjski z dokładnością do świateł pozycyjnych. W jaki sposób odłączyłeś pozycję?
djzak Opublikowano 28 Września 2012 Opublikowano 28 Września 2012 Halogeny nie spełniają wymogów świateł dziennych. Lepszym wyjściem jest założenie dziennych w miejsce halogenow . ja mam zrobione tak i przeszedlem przeglad i kontrole policji i nic nie mowili .. No to jest właśnie tryb kanadyjski z dokładnością do świateł pozycyjnych. W jaki sposób odłączyłeś pozycję? kupilem automatyczny wlacznik swiatel z opuzniaczem toznaczy ze jak zapalisz zaplon swiatla sie nie wlacza dopiero jak odpalisz auto i ten automatyczny wlcznik osiagnie odpowiednie napiecie mniej wiecej od 2.do 5 sek po wlaczeniu sie zapala same..sa tez moduly w ktorych mozesz regulowac czy maja sie odpalac z opuznieniem czy nie ..i takie ktore nie gasna odrazu bo dzialaja z funkcja podswietlenia drogi do domu.. wracajac do podlaczenia ...to ten modol podlaczamy bezposrednio w wiazke lewa halogenu i prawa .. nie od wlacznika swiatel tylko tam przy pedalach trzaba znalesc wiazki..i wtedy tak dziala..bo jak wyciegnelem zasilanie i sygnal z wlacznika swiatel to zapalalo sie razem z postojowymi a tego niechemy:)..ja mam kijowy wlacznik swiatel ten co kupilem bo musialem jeszcze kupic 2 przekazniki bo sie grzalo..ale sa juz takie lepsze ktore maja to w sobie..i potem to ladnie dziala tak ze odpalasz auto zapala sie swiatlo dzienne ...na wlaczniku w pozycji [ 0] wlaczasz swiatla xenon to dzienne gasna i odwrotnie tak jak na filmiku bo jest to moj filmik...no i nic innego sie nie pali..tylko halogeny.. a jezeli ktos niechce miec swiatla halogenowego jako dziennego to wystarczy kupic h11 led z canbuss..tak jak tutaj..--> H11 CANBUS LED 27xSMD BIAŁA DZIENNE DRL HALOGEN (2612686208) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. moj wlacznik swiatel--> POLSKI AUTOMATYCZNY WŁĄCZNIK ŚWIATEŁ MIJANIA od SS (2638170233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ale nie polecam lepiej znalesc cos innego..
Rekomendowane odpowiedzi