Jump to content
IGNORED

Problem z immo

Recommended Posts

Posted

Mam wielki problem nie mogę odpalić dziś auta miga ciągle lampka od immo. Jeszcze wczoraj kilka obrotów i jakoś się dało odpalić dzisiaj totalnie padł ciągle miga kontrolka wyciągałem wtyczki sprawdzałem jest przejście na przewodach wpuszczałem wd-40 bez rezultatu. Chyba nawet nie mam w kluczyku pestki od immo oto zdjęcie kluczyka w środku dodam że jedynego kluczyka jaki mam:

34ozmo4.jpg

Co może jeszcze być?? Da się to rozblokować czy wywalić ? Podejrzewałem że ktoś pestkę przykleił gdzieś do stacyjki ale nie widać nigdzie jej..

Posted

jak ona wygląda ? Bo jeżeli chodzi o to coś w lewym górnym rogu czarne to tam nic nie ma puste miejsce a na srodku to chyba sprzęt od latarki.

Posted

Jak mówisz że nie ma to pewnie przyklejona do pętli.

Posted

Oświećcie mnie bo ja chyba oślepłem .. w lewym górym rogu jest miejsce na taki jak by wałeczek.. a tam jest pustoo..

---------- Post dopisany at 22:31 ---------- Poprzedni post napisany at 22:30 ----------

Nie ma na pętli sprawdzałem dzisiaj z latarką do okoła ...

Posted

może gdzieś indziej jest przyklejona blisko pętli, albo przy otwieraniu zgubiłeś... lepiej to pierwsze

Posted

Albo była do pętli przyklejona i się odkleiła. Popatrz czy gdzieś na dywaniku nie leży?

Posted

Nigdzie nie widać rozkręciłem już wszystko dookoła.

Posted

Jak nie znajdziesz to trzeba kupić drugą i zaprogramować, potrzebny jeszcze pin.

Znajomy mówił mi że bez problemu może wyłączyć immo, ale nie znam szczegółów

a może kup coś takiego:

Emulator odblokowywacz immoblilizera immo grupa VW (2614267050) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Posted

Zamówione zobaczymy czy poradzi sobie :)

Posted
Jak nie znajdziesz to trzeba kupić drugą i zaprogramować, potrzebny jeszcze pin.

Znajomy mówił mi że bez problemu może wyłączyć immo, ale nie znam szczegółów

a może kup coś takiego:

Emulator odblokowywacz immoblilizera immo grupa VW (2614267050) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Jak najbardziej Immo wyłączysz, i samochód będzie za każdm razem odpalał ale za to po dopaleniu włączają się światła awaryjne których się nie da wyłączyć :kwasny:

Posted

ale chyba nie w modelu z 95r

Posted
ale chyba nie w modelu z 95r

mówiłem na przykładzie B6 nie spojrzałem :facepalm:

Posted

Zdam relacje jak podłączę to "cudo" ale gadałem z gościem co je robi to zapewniał mnie że będzie działać na 100% daje na to gwarancje że nie będzie problemu nawet podobno ma kontrolka immo się włączać i wyłączać po chwili.

---------- Post dopisany 04-10-2012 at 22:28 ---------- Poprzedni post napisany 02-10-2012 at 22:28 ----------

Działa sprawdzone :)

• 10 months later...
Posted

Odgrzeje kotleta...

Mam problem z polaczeniem sie VAGiem do kompa...z immo tez sie nie laczy

Mam 98r wiec immo w liczniku - czy tam moze byc wstawiony do licznika emulator (jak tak to jak moze wygladac - jestem zielony w spr. eletroniki itp) ? jak odpinam kolo stacyjki mala wtyczke to auto nie odpala, wiec immo dziala...Macie jakies pomysly gdzie zagladac zeby znalezc przyczyne?

Czy jest taka opcja ze np. w kompie jest wlutowany emulator a niema go w liczniku ?

Pozdro

Posted

W kluczyku masz grafitowy pręcik około 1,5cm na który jest nawinięty drucik.Na zdjęciu kluczyka po lewej stronie .Bateria i reszta to latarka .Wokół stacyjki masz pierścień czarny do którego idą dwa kabelki i może to one ci się rozłączyły?

• Upvote 1
Posted

Nie rozlaczyly sie ... w tym sęk :/