TomsonSzczecin Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Witam mam takie pytanko bo ostatnio zauważyłem dziwne spadki obrotów u siebie przejrzałem wszystko i postanowiłem odpiąć krokowy OBROTY STAŁY SIĘ WRĘCZ IDEALNE jednak auto podszarpuje trochę gdy np odpuszczam gaz na prostej i dodaje ponownie chyba zostawię auto w obecnym stanie bo to mniej drażni niż falowanie między 850 a 2tys obr pytanie czy jazda z odłączonym krokowym ma więcej negatywnych skutków??
szogun0 Opublikowano 4 Października 2012 Opublikowano 4 Października 2012 Hmmm, ciekawi mnie co ty odpiąłeś, jak tam jest normalna przepustnica. Chyba wtyczkę z przepustnicy odpiąłeś, a to skutkuje pracą przepustnicy w trybie czysto mechanicznym, a to skutkuje tym szarpaniem. Obroty falowały ci, bo zapewne masz nieszczelną odmę (standard w tych silnikach).
edekxp Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 A może ma LPG II generacji z silnikiem krokowym
TomsonSzczecin Opublikowano 5 Października 2012 Autor Opublikowano 5 Października 2012 GAZ mam BRC seqent24
edekxp Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Skoro masz sekwencję, to nie masz żadnego silnika krokowego ani w LPG ani w PB. To co odłaczyłeś to pewnie przepustnica a może przepływomierz. Wyczyść przepustnicę i zrób adaptację i bedzie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi