ukanio6 Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Witam jak w temacie potrzebuje opis pinów sterownika silnika 1,8T BFB (Audi A4 2004r). Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc. Potrzrebuje dokładnie opis które piny odpowiadają za cewkę nr 4 tj. tą przy ścianie grodziowej auta. Chcę wyeliminować uszkodzoną wiązkę ponieważ cewka na tym właśnie cylindrze nie pracuje. Cewki były zamieniane miejscami więc na pewno są dobre. Jeśli miałby ktoś jakiś punkt zaczepienia jeśli to nie wiązka to bardzo proszę o podpowiedź. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
grzes1150 Opublikowano 5 Października 2012 Opublikowano 5 Października 2012 Nie wiem nic na temat kabelków... ale warto zamiwnić cewki np. czwarta z trzecią. Masz misfire na 4 cylindrze??? Wiesz że przy misfire może być też uszkodzony lub przytkany jakimś syfem wtryskiwacz paliwowy? Nie dolewałeś jakiegoś specyfiku do czyszczenia układu paliwowego i wtryskiwaczy???????
ukanio6 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Opublikowano 5 Października 2012 Cewki zamieniałem, po wykręceniu świeca była zalana czyli nie ma prądu. Jak wyciągałem podłączoną cewke przy zapalonym silniku to raz działała a raz nie tak jakby coś nie łączyło. I teraz mam dylemat czy wiązka jest gdzieś uszkodzona, czy może sterownik szwankuje.
grzes1150 Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Cewki zamieniałem, po wykręceniu świeca była zalana czyli nie ma prądu. Jak wyciągałem podłączoną cewke przy zapalonym silniku to raz działała a raz nie tak jakby coś nie łączyło. I teraz mam dylemat czy wiązka jest gdzieś uszkodzona, czy może sterownik szwankuje. Zobacz jak wyglądają kabelki tuż przy wtyczce do cewki pod tym gumowym kapciem
ukanio6 Opublikowano 6 Października 2012 Autor Opublikowano 6 Października 2012 Właśnie o to chodzi, że przy wtykach kable są ok. a nie chciałbym wyciągać całej wiązki żeby zobaczyć co się dzieje dalej. Gdybym wiedział które piny w sterowniku odpowiadają za tą cewkę to mógłbym sprawdzić przewody. Mam Autodatę lecz do silników benzynowych nie ma opisów (tylko diesle)
Bromchit Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Proszę bardzo: Nie wiem mi po kliknięciu otwiera się normalnie. Proszę bardzo w dużym oknie
ukanio6 Opublikowano 6 Października 2012 Autor Opublikowano 6 Października 2012 Dziękuję kolego ale jest opcja troche większego zdjęcia? Bo nie mogę nic odczytać, a jak powiększę to rozmazane i też lipa. Ja przynajmniej nie umiem tego powiększyć tak żeby było czytelne.
grzes1150 Opublikowano 6 Października 2012 Opublikowano 6 Października 2012 Dziękuję kolego ale jest opcja troche większego zdjęcia? Bo nie mogę nic odczytać, a jak powiększę to rozmazane i też lipa. Ja przynajmniej nie umiem tego powiększyć tak żeby było czytelne. kliknij na zdjęcie
ukanio6 Opublikowano 6 Października 2012 Autor Opublikowano 6 Października 2012 W linku pojawia mi się zdjęcie o wym. 3cm na 4cm jak na niego klikam to nic się nie dzieje. Dziękuję kolego ten drugi link jest ok jeszcze raz wielkie dzięki
Rekomendowane odpowiedzi