Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana końcówek drążów kierowniczych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w niedługim czasie będę wymieniał końcówki drążków. Chciałbym się dobrze przygotować i zapytać jakie klucze, narzędzia będą mi potrzebne, na co uważać przy wymianie? Oczywiście po całej operacji SKP i zbieżność :)

Opublikowano

Żadnych specjalnych nie będziesz potrzebował :wink: Nie pamiętam rozmiarów tych nakrętek ale jak masz podstawowe narzędzia to spokojnie sobie wymienisz bo to nic trudnego :wink: Ja czasem jak wymieniam końcówkę to wspomagam się jeszcze taką fajną żabką hydrauliczną (kluczem, nie podnośnikiem) żeby sobie zblokować drążek jak śruby mocno spieczone ale to raczej dodatek :wink: Dodatkowo jeśli rozumiesz że trzeba to jeszcze wszystko poustawiać to jesteś gotów :naughty: Powodzenia w wymianie :thumbup1:

Opublikowano

Szybko poszło, już jestem po wymianie :) Potrzebne płaskie klucze: 13, 16, 18 i 22. Przynajmniej tak było u mnie. Robiłem to pierwszy raz, zeszła niecała godzinka na obie strony. Po całej operacji ustawienie zbieżności.

P.S. Tak z ciekawości - orientuje się ktoś ile kosztuje taka wymiana u mechanika?

Opublikowano

powiedzmy ze u znajomego byloby 80-100 razem ze zbierznoscia a tak to ok 150-200 pewnie trzeba by dac :wink: