Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2 DIN i wyjęcie radia- uszkodzony jeden zatrzask

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym wyjąć ori radio pod 2DIN ale jeden pin został uszkodzony podczas wyjmowania pilniczkami...Gdy wkładam wyjmak w to miejsce z zepsutym zatrzaskiem nie ma żadnego oporu...wchodzi luźno. Zakupiłem wyjmaki z allegro wchodzą ładnie w pozostałe, zaczepiają się ale i tak nie mogę wydrzeć dalej radia... Miałby ktoś jakiś pomysł jak można je wyciągnąć:>

Opublikowano

po której stronie prawa czy lewa. Może spróbować zdemontować schowek pasażera lub po stronie kierowcy i było by jakieś podejście z boku :eusathink:

Opublikowano
  • Autor

Prawa strona czyli pasażera, a da to coś? Będzie coś widać, tunel nie zasłoni?

Opublikowano

Z radiem 2din jest masakra. Wiem coś o tym. Miałem zdjęte dosłownie wszystko, a i tak nie chciało wyjść. Próbuj na siłę, nie ma tam czego urwać tylko uważaj żebyś nie wyrwał panelu:decayed:. Ruszaj na boki jak się da z włożonymi wyjmakami, a jak wyciągniesz to wywal wszelkie zatrzaski, bo nie są one do niczego potrzebne. Radio siedzi dobrze bez nich.

Opublikowano

może się da zawsze można sprawdzić:kwasny:

Opublikowano

Ze zdjętym schowkiem będziesz miał jedynie możliwość pchnięcia radia od tyłu jak odpowiednio włożysz coś cienkiego (tak jakby będzie taka dziura w radiu). Ja próbowałem wszystkiego, dwa dni się męczyłem :kwasny:

Opublikowano

Ja też miałem takie problemy z RNS-E jak mi mój magik włożył najpierw radio a potem climatronic, zamaist odwrotnie... :facepalm: z doopy to wyglądało i powiedziałem ni hu hu, wyjmuje. Zdemontowanie schowka nic nie dałe, szarpałem cały tunel środkowy i jak miałem wszystko na wierzchu, to po pół godziny walki dopiero radio wytargałem. Trochę zabawy Cie czeka...

Opublikowano

Kolego, wytargaj klimatronik, wsadź łapę i od tyłu dużą siłą (naprawdę dużą) wytargaj radio ;-) Zaczepy się zmielą ;-)

Opublikowano

Też tak można, ale i tak łatwo nie będzie. O tym zapomniałem, że najpierw wytargaj klimatronik. Powinien łatwo wyjść :wink: Jak coś mogę Ci zrobić foto zaczepów w klimatroniku i radio też mogę wyciągnąć tyle, że zaczepów już nie ma :decayed:

Opublikowano

Ja zaczepy wywaliłem i jeżdżę bez ;-)

Opublikowano
  • Autor
Też tak można, ale i tak łatwo nie będzie. O tym zapomniałem, że najpierw wytargaj klimatronik. Powinien łatwo wyjść :wink: Jak coś mogę Ci zrobić foto zaczepów w klimatroniku i radio też mogę wyciągnąć tyle, że zaczepów już nie ma :decayed:

Jakoś możesz zarzuć jakimiś pikczersami byłbym wdzięczny :wink:

Opublikowano

Postaram się dodać coś wieczorkiem. A jak Ci zależy szybciej to uderz do Ogra, bo on coś tam miał :wink:

Opublikowano

Tu masz trochę moich fotek: Audi A4 B5 – Wymiana radia Concert Plus (1DIN) na Symphony (2DIN)

Wysuń popielniczkę, jak dasz radę odkręcić to ją wysuń, wytargaj klimatronik (też jest na zaczepach) i już jesteś w domu ;-)