szeryf Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 Witam, w fotelu kierowcy nie działa mi podgrzewanie siedziska, oparcie grzeje normalnie. Gdzie mogę szukać przyczyny? Jakaś kostka pod fotelem? Czy raczej uszkodzona mata? Pozdrawiam
Trzastek Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 Coś padło w macie siedziska. Napewno nie czujnik temperatury bo by Ci nie grzały plecy. Dziś przerabiałem temat ale mi padł czujnik w macie siedziska więc i plecy nie grzały.
wrclaguna Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Ja stawiam na przegrzany jakiś kabelek w macie
szeryf Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 A sporo jest roboty żeby wytargać fotel i ściągnąć z niego tapicerkę? A może można sprawdzić matę przed rozbieraniem, np. miernikiem czy jest przerwa?
bin85 Opublikowano 19 Października 2012 Opublikowano 19 Października 2012 Dzisiaj przerabiałem to u siebie, żeby sprawdzić mate bez rozbierania trzeba i tak wyjąć fotel. W 8 pinowej wtyczce zaznaczonej poniżej mierzysz rezystancję między pinami 3 i 4 powinna ona wynosić kilka ohm Jeżeli jest przerwa to zabieramy się za rozbiórkę fotela. W pierwszej kolejności demontujemy oparcie. Ściągamy "szmatę" z siedziska, na środku trzymają ją czerwone spinki A oto przyczyna Ja odciąłem kawałek przypalonego przewodu grzewczego i połączyłem kawałkiem zwykłego przewodu
szeryf Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Opublikowano 6 Listopada 2012 bin85, dzięki za zdjęcia Sprawdziłem u siebie, i jest przerwa w macie siedziska. W tym roku już chyba tego nie zrobię, bo w garażu nie dam rady wyciągnąć fotela. Całe szczęście oparcie grzeje Nie wiem czy to przez zepsutą matę w siedzisku, ale oparcie grzeje chyba na maxa nawet jak pokrętło ustawię na 1. Pozdrawiam
djzak Opublikowano 6 Listopada 2012 Opublikowano 6 Listopada 2012 Coś padło w macie siedziska. Napewno nie czujnik temperatury bo by Ci nie grzały plecy. Dziś przerabiałem temat ale mi padł czujnik w macie siedziska więc i plecy nie grzały. a gdzie sie znajduje czujnik maty siedziska..no mi plecy nie grzeja..
szeryf Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Opublikowano 13 Listopada 2012 Coś padło w macie siedziska. Napewno nie czujnik temperatury bo by Ci nie grzały plecy. Dziś przerabiałem temat ale mi padł czujnik w macie siedziska więc i plecy nie grzały. a gdzie sie znajduje czujnik maty siedziska..no mi plecy nie grzeja.. Pewnie gdzieś w siedzisku, może gdzieś koło miejsca wychodzenia kabli? Jak będę robił swoją matę, to spojrzę, ale nie wiem kiedy to będzie. Może ktoś szybciej Ci odpowie.
Trzastek Opublikowano 13 Listopada 2012 Opublikowano 13 Listopada 2012 Coś padło w macie siedziska. Napewno nie czujnik temperatury bo by Ci nie grzały plecy. Dziś przerabiałem temat ale mi padł czujnik w macie siedziska więc i plecy nie grzały. a gdzie sie znajduje czujnik maty siedziska..no mi plecy nie grzeja.. Czujnik maty znajduje się w środku (ten od poduszki) a czujnik temperatury z przodu maty siedziska (wygląda jak zatopiona bateria do zegarka).
vex87 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Dnia 6.11.2012 o 09:34, szeryf napisał: bin85, dzięki za zdjęcia Sprawdziłem u siebie, i jest przerwa w macie siedziska. W tym roku już chyba tego nie zrobię, bo w garażu nie dam rady wyciągnąć fotela. Całe szczęście oparcie grzeje Nie wiem czy to przez zepsutą matę w siedzisku, ale oparcie grzeje chyba na maxa nawet jak pokrętło ustawię na 1. Pozdrawiam Witam. Mam ten sam problem w B8 plecy grzeją tak samo niezależnie od ustawienia od 1 do 6 a siedzisko wcale. Znacie jakieś rozwiązanie czy lepiej rozebrać bo na pewno to będzie uszkodzona mata?
szeryf Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 Musisz sprawdzić miernikiem we wtyczce od maty siedziska czy jest przejście, powinno być ok 3 ohm. Jak jest przerwa to musisz ściągnąć tapicerkę i szukać przerwy, z tym nie powinieneś mieć problemu, bo pewnie w tym miejscu będzie wypalona dziura
vex87 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Dzięki. W najbliższym czasie postaram się to sprawdzić. Jeśli faktycznie będę musiał ściągać tapicerkę to czy jest to mega trudne i wiąże się z wymontowanie siedzenia z samochodu? Rozumiem ze przepalone miejsce można obejść kablem lub wymienić matę na nowa?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
szeryf Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Fotel trzeba wyciągnąć. Matę można wymienić albo spróbować zlutować drucik w miejscu przepalenia, nie wstawiaj tylko innych kabli żeby połączyć przerwę.
Rekomendowane odpowiedzi