Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak długiego kodowania (Long Coding)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam Audi A4 B7 2007 i kabel Vag 11.2.0

Po odpaleniu programu VCDS 11.2.0 i wejściu w np. 09-Cent. Elect. nie ma tam długiego kodowania:/ czy to normalne?

Co może być przyczyną?? Sprawdzane już na dwóch różnych kablach i kompach.

Oto jak to wygląda:

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Chciałem włączyć kilka opcji ale jakoś nie mogę sobie z tym dać rady:/

Może ktoś z Wawy może mi jakoś pomóc??

Pozdrawiam

Krzysiek

Opublikowano

Jak w Golfie mk5 wchodzę w 09 Central Elect. i później w 07 Coding to mi odrazu wyskakuje długie kodowanie, a w Audi ani w 09 ani w 46 ani w innych nie ma długiego kodowania :/ Chyba powinno gdzieś być!!

Chciałem zmienić światła na skandynawskie i nie ma takiej opcji :(

Zastanawia mnie na tym pierwszym zdjęciu to 11 Login, w golfie jest to szare i nie da się na to nacisnąć i jest tam Coding II

Proszę o pomoc!

Opublikowano

A o tym to nie wiedziałem. Dziękuję za informację. Przypuszczałem że taki w miarę nowy samochód powinien mieć. A wiesz w takim razie jak można ustawić światła skandynawskie, tak aby cały czas się świeciły po odpaleniu samochodu?

Opublikowano
A o tym to nie wiedziałem. Dziękuję za informację. Przypuszczałem że taki w miarę nowy samochód powinien mieć. A wiesz w takim razie jak można ustawić światła skandynawskie, tak aby cały czas się świeciły po odpaleniu samochodu?

jeśli twój MCE obsuguje a po zdjęciu widać że tak to tu masz wszystko

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-b7-modul-centralnej-elektryki-wlacznik-swiatel-czujnik-swiatla-clh-138327/

Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc!

Jak na razie MCE mam zakodowane 11001 i jak zmieniam na 11002 i zapisuje zmiany to wygląda tak jak by się udało, ale jak się wejdzie ponownie to znowu jest jedynka na końcu. Np. piątka na końcu się zapisuje bez problemu ale ta dwójka nie chce:/ w czym może być problem?