Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Jakie radio? ALPINE 9886R czy PIONEER DEH-P700BT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamiar kupić jedno z tych radyjek, tylko nie wiem które byłoby lepszym wyborem. Przy wyborze radia jak widać sugierowałem się kolorystyką (czyli czerwone podświetlenie oraz czarny panel) aby ładnie się komponowało. Które byście wybrali i dlaczego??

a tu liniki

http://alpine-europe.com/index.php?id=cda-9886r

http://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Products/CarAudioVideo/Source/CD-Players/DEH-P700BT

Opublikowano

ostatnio,jak zakladalem alarm,chlopaki z dzialu CARAUDIO zakladali taka alpine+cala reszte do

golfa IV,widzialem jak zestrajali ja ze wzmacniaczem,powiem jedno-ma niewyobrazalna

ilosc funkcji i naprawde super animacje na wyswietlaczu.

Opublikowano

Kolego ilość animacji a jakość dźwięku to co innego. Z własnego doświadczenia wiem że do takiego Audi A4 ten Pioneer to po prostu elektrownia dźwięku. Firma Alpine głównie słynie z tego że wygrywają niektóre konkursy na najmocniejszy zestaw car-audio ale tam wygrywają głośnikami. Według mnie nie zastanawiaj się tylko bierz tego Pioneera. Jeśli jeszcze będziesz wymieniał głośniki na Pioneer lub Hertz to już masz super audio w swojej A4.

Pozdrawiam,

adi92

PS. Dodam tylko że Pioneer na 100% ma zmianę koloru wyświetlacza i przycisków. --> 10 kolorów. http://www.pioneer.pl/pl/products/25/121/61/DEH-P700BT/index.html

Opublikowano

Kolego ilość animacji a jakość dźwięku to co innego. Z własnego doświadczenia wiem że do takiego Audi A4 ten Pioneer to po prostu elektrownia dźwięku. Firma Alpine głównie słynie z tego że wygrywają niektóre konkursy na najmocniejszy zestaw car-audio ale tam wygrywają głośnikami. Według mnie nie zastanawiaj się tylko bierz tego Pioneera. Jeśli jeszcze będziesz wymieniał głośniki na Pioneer lub Hertz to już masz super audio w swojej A4.

Pozdrawiam,

adi92

PS. Dodam tylko że Pioneer na 100% ma zmianę koloru wyświetlacza i przycisków. --> 10 kolorów. http://www.pioneer.pl/pl/products/25/121/61/DEH-P700BT/index.html

co ty mu doradzasz :wallbash: glosniki pioneer ? to najwiekszy szit jaki mozna wlozyc do auta ... juz chyba alphard robi lepsze glosniki....

twoje doswiadczenia z car-audio chyba opieraja sie na aukcjach allegro i tego co tam pisza super-sprzedawcy

bierz alpine ... w stosunku do tego pionka jest duzo lepsza

mimo ze pioneer nie robi zlych radioodtwarzaczy to glosniki robi tragiczne

ALPINE I CLARION przoduja na rynku radioodtwarzaczy

Opublikowano

Pozdrawiam,

adi92

kolego,a po ktorej czesci mojego postu wnioskujesz,ze mam zdani,ze ilość animacji a jakość dźwięku to samo :mysli:

Opublikowano

Miałem Passata B5 97' i miałem w nim car audio Alpine. Dodam że był to nowy sprzęt a nie używany. Jeśli podkręciłem mocniej Niskie tony to cały samochód trzeszczał. Założyłem Pioneerka. I wszystko pięknie grało. Samochód pożyczyłem na kilka dni bratu on mi dał w zamian B4 Passata z radiem Pioneera i głośnikami 165mm Hertza. Też grało lepiej niż Alpine. Więc mówiłem że wiem to z mojego doświadczenia. Cały zestaw Alpine był warty ponad 2000zł. To jest forum i wydaje mi się że jeżeli ktoś zadaje pytanie a ktoś inny miał podobną sytuacje i wie coś o tym to może o tym napisać w danym temacie.

naprawde super animacje na wyswietlaczu.

Radio CD/MP3 jest po to aby grało a nie do patrzenia na nie jakie animacje pokazuje.

Opublikowano

Miałem Passata B5 97' i miałem w nim car audio Alpine. Dodam że był to nowy sprzęt a nie używany. Jeśli podkręciłem mocniej Niskie tony to cały samochód trzeszczał. Założyłem Pioneerka. I wszystko pięknie grało. Samochód pożyczyłem na kilka dni bratu on mi dał w zamian B4 Passata z radiem Pioneera i głośnikami 165mm Hertza. Też grało lepiej niż Alpine. Więc mówiłem że wiem to z mojego doświadczenia. Cały zestaw Alpine był warty ponad 2000zł. To jest forum i wydaje mi się że jeżeli ktoś zadaje pytanie a ktoś inny miał podobną sytuacje i wie coś o tym to może o tym napisać w danym temacie.

naprawde super animacje na wyswietlaczu.

adi92 napisal:

Radio CD/MP3 jest po to aby grało a nie do patrzenia na nie jakie animacje pokazuje.

a samochod jest po to zeby jezdzil,a nie gral :hi:

cos sie tak tych animacji przyczepil :gupek2:

Opublikowano

Po prostu uważam że w miejsca tych animacji mogą zająć inne przydatniejsze funkcje.

Opublikowano

Po prostu uważam że w miejsca tych animacji mogą zająć inne przydatniejsze funkcje.

czyli,jak radio ma animacje-jest do d*py?

:co: :oklaski:

Opublikowano

nie ale powiedz tak szczerze co byś wolał mieć fajne animacje czy np. moc 4x 60Watt? Powiedz czy w ogóle po co Ci animacje w radiu?

Opublikowano

nie ale powiedz tak szczerze co byś wolał mieć fajne animacje czy np. moc 4x 60Watt? Powiedz czy w ogóle po co Ci animacje w radiu?

chcialbym miec jedno i drugie :),bo dlaczego nie?

PS.w tej firmie CARAUDIO (nazywa sie inaczej) robia profesjonalne naglosnienie,auta "robione" u nich wygrywaja rozne zawody (maja sporo pucharow),wiec skoro wsadzili ta alpine,to musi byc dobra,ale

sa ludzie,ktorzy uwazaja,ze A4 to kicha( :angry:),wiec i z ta alpina moze byc podobnie :)

Opublikowano
  • Autor

Spodziewałem się ze wszyscy wskażą alpina a tu jak zawsze podzielone zdania. Każdy chciałby mieć jedno i drugie :> ale pierwszorzędną sprawą w moim przypadku jest jakość dźwięku funkcjonalność i moc, niestety w tym modelu jeszcze 4x50 a szkoda bo bym się nie zastanawiał, a więc pozostaje kwestia jakości. Odnosząc sie do tego co wspomniałeś

może po prostu była to kwestia wysterowania (nie wiem nie znam sie ale tak gdybam :mysli:) Już sam nie wiem co by było lepsze biorąc pod uwagę ze mam zamiar w przyszłości trochę rozbudować audio w mojej a4 tylko sam jeszcze nie wiem w co bym się bawił. Ale pozostawię to na później,

Czyli pod względem jakości dźwięku co byście wybrali z tych dwóch radyjek???? (wiem ze to tez kwestia głośników ale pomińmy to )

Opublikowano

ja bym bral alpina...

nie jestem znawca, ale w kregu moich znajomych firma alpine uznawana jest za bdb jesli chodzi o car audio, potem clarion chociaz ten mi sie nie podoba jesli chodzi o desing. ja prawdopodobnie wybralbym zawsze alpina.

chociaz byc moze pioneer jest lepszy jesli chodzi o dzwiek, nie wiem, to moje czysto subiektywne zdanie, mialem alpina i bylem bardzo zadowolony.

Opublikowano

ja bym wybrał Pioneera. wyżej już chyba jest uzasadniony mój wybór?

Opublikowano

Spawn 3:1 dla Alpiny,a jak by adi92nie oplacil ostatnio rachunku

za internet,to bylo by 3:0 :polew:

Opublikowano

Ja mam radyjko Alpina 9885R i gra bardzo ladnie i czysto, wogole Alpiny inaczej odtwarzaja dzwiek, od razu widac ze mocniej i jakosc wysmienita, a pioneery to ta sama polka co sony, dla mnie nie maja pierdniecia do Alpiny, mialem wczesniej sony gt300 (nie smiac sie prosze) na chwile ale tylko dla tego ze w miare sie komponowalo i nie rzucalo sie w oczy, no ale sony, wiec postanowilem zmienic i choc kumpel pare pioneerkow mi przymierzal (ale w swoim mial stara Alpine) to bardziej mnie to radio draznilo niz chachalo. Pozniej jak Alpine przepielismy to wogole, od razu czujesz muzyke. Zdecydowalem - Alpina i tylko nie wiedzialem jeszcze, ktory model. Zdecydowalem sie wlasnie na ten 9885r bo 9887r dwa razy drozszy, a raczej takich potrzeb nie mam. Sa starsze modele 4x60 co dopiero wymiataja. A jak chcesz miec jakies wodotryski w Audi to wstaw sobie akwarium, a 16 kolorow i 5000 luminacji to po co Ci jak i tak bedziesz uzywal tylko czerwonego, a poza tym nie wiem jak Tobie ale zadne body pioneera mi sie nie podoba. Jak zalozysz Alpine to napewno powiesz - to jest radio do tego auta. W 9886r draznic moze Cie srebrna ramka i jasne body ale nic poza tym.

Co do glosnikow to jak masz kase kup rokfordy

Opublikowano

Proponuje wybrac losowo. Nie odczujesz roznicy. Ja mam odpowiednika tego pionka w mojej A4 i kierowalem sie nastepujacymi kryteriami, 3 RCA wysokonapieciowe i podswietlanie i design pasujacy do auta, reszta mi kolo ,,,,lata,,,co za roznica,,,radio ma wysylac czysty i silny sygnal,,,loda i tak nie zrobi,,,a w tym przedziale cenowym jakosc dzwieku jest bardzo podobna,,,,

Opublikowano

4x60 watt to masz w teorii i tak ....

Opublikowano

,,,loda i tak nie zrobi,,,

a szkoda :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Panie i Panowie

Małe pytanko. 40, 50, 60 watt. Dla mnie bajka ? Ile tak serio tych watow dochodzi na głosnik ?

stawiam max 12,5