DarkMind Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 Cześć, przedstawiam wykresik z programu zrobionego wczoraj w Fabryce Mocy Seria Modyfikacja
Wihajster Opublikowano 12 Października 2012 Opublikowano 12 Października 2012 a jaka byla seria?? bo chyba nie widze
stefan1986 Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 bogata seria i koni też dużo jak na sam soft masz DPF ?
DarkMind Opublikowano 23 Października 2012 Autor Opublikowano 23 Października 2012 przyznam, że to jest zagadka dla mnie organoleptycznie go nie szukałem, a to gdzieś pod autkiem widać, ale według kodów wyposażenia - nie ma, więc im wierze
stefan1986 Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 bardzo łatwo to sprawdzisz demontując puchę filtra powietrza, pod którym masz turbinę a tuż za nią metalową puchę z czujnikami - to DPF. Możesz również zerknąć czy na ścianie grodziowej komory silnika i kabiny pasażera, stojąc przodem do auta po lewej stronie koło przewodów od klimy czy masz zamontowany czujnik różnicy ciśnień, bo w autach bez DPF go nie ma.
DarkMind Opublikowano 23 Października 2012 Autor Opublikowano 23 Października 2012 pomimo prostego języka zabrzmiało to dla mnie z lekka po chińsku niestety traf chciał, że jestem jedną z chyba nielicznych na forum osób, potrafiących niewiele więcej ponad zmiane koła w aucie niestety. specjalnie nieudolny w tej dziedzinie nie jestem, bo sam sobie naprawiałem zamek bagażnika w b5, ale nie miałem nigdy kumpli grzebiących w autach, żeby się chociaż wrażeniami wymieniać. ten sposób z przewodami klimy już łatwiejszy, sprawdzę przy okazji ale jak pisałem w/g kodów nie mam.
grejf Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 Jak przekręcisz na zapłon zapala się na desce pomarańczowa ikona ''tlumika'' z kuleczkami jeśli masz DPF'a. Jeśli nie nie masz.
Rekomendowane odpowiedzi