Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Centralny zamek a temperatura otoczenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Ostatnio zdarzyło mi sie pare razy że gdy zostawiłem samochód w słońcu na kilka godzin to miałem problem z otworzeniem go.Poprostu centralny po użyciu pilota odrazu nie zadziałał, dopiero po kilku próbach otworzył sie ale z zamknieciem nie było problemu gdy znów go zostawiłem na słońcu to samo miało miejsce. :chytry: dobrze że to stale nie ma miejsca. Ciekaw jestem czy komuś też coś takiego sie zażyło. :mysli:

Opublikowano

u mnie przez ostatnie dni podobnie musze kilka razy nacisnąć zeby się zamknął i otworzył, z tym że kiedyś woda zalała mi pompkę od centralnego, wyjąłem wysuszyłem i nie było problemu aż do teraz czy to może mieć związek ??

Opublikowano

a jak włożyłeś kluczyk i otworzyłeś kluczykiem centralny zadziałał normalnie ? bo jak nie to standardowo przyczyny szukał bym w pompce centralnego a jeśli z kluczyka otworzył normalnie a z pilota nie to problem będzie tkwił w alarmie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

dziękuje.

narazie jest spokuj jak znów będzie szwankować wtedy coś z tym zrobie i opisze przyczyne

:th:

Opublikowano

Ja mam właśnie taki problem im cieplej tym gorzej.... Wyjąłem więc pompke :shocked: a tu wstawiona wynalazek z Audi 80 oznaczenie 4 A0 862 257 A na piance od pompki znalazłem oznaczenie 8D0 862 227 C Mam teraz dylemacik czy pompka nie działa prawidłowo gdy jest ciepło, ponieważ się nie wyrabia (ciepłe powietrze jest żadsze) i czy jesli wstawię oryg pompke to mi immo nie wyswietli jakiegos bledu..... :kwasny:

Taaaka mistyfikacja... :confused4:

a jak włożyłeś kluczyk i otworzyłeś kluczykiem centralny zadziałał normalnie ? bo jak nie to standardowo przyczyny szukał bym w pompce centralnego a jeśli z kluczyka otworzył normalnie a z pilota nie to problem będzie tkwił w alarmie :wink4:

Kiedy otwierasz z kluczyka wymuszasz działanie pompki... wiec to nie kwestia alarmu tylko pompki lub układ jest gdzieś nieszczelny...

Opublikowano

podłączam pod temat pytanie:

Kiedyś zalało mi pompke centralnego zamka, po wyjęciu wysuszeniu i włożeniu wszystko było ok,poźniej wymieniłem baterie w pilocie (no i zaczęły się upały, nie wiem czy to ma związek) i wtedy skróciła się droga odbioru pilota kiedyś mogłem auto zamknąć z okna mieszkania w samochodzie na parkingu przed blokiem, a teraz musze stać do 1m od samochodu i do tego muszę skierować pilota do zamka bądź drzwi kierowcy, pasażera lub do pompki w bagażniku, myślałem że to nowe baterie w pilocie kiepskie, ale po włożeniu starych to samo, zaczyna mnie to irytować, bo jak stoję 2 metry od auta to juz go nie mogę zamknąć, co to k....a moze być HELP WANTED !!![br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 09:20 _________________________________________________dodam że VAGina błędów nie wywala

Opublikowano

podłączam pod temat pytanie:

Kiedyś zalało mi pompke centralnego zamka, po wyjęciu wysuszeniu i włożeniu wszystko było ok,poźniej wymieniłem baterie w pilocie (no i zaczęły się upały, nie wiem czy to ma związek) i wtedy skróciła się droga odbioru pilota kiedyś mogłem auto zamknąć z okna mieszkania w samochodzie na parkingu przed blokiem, a teraz musze stać do 1m od samochodu i do tego muszę skierować pilota do zamka bądź drzwi kierowcy, pasażera lub do pompki w bagażniku, myślałem że to nowe baterie w pilocie kiepskie, ale po włożeniu starych to samo, zaczyna mnie to irytować, bo jak stoję 2 metry od auta to juz go nie mogę zamknąć, co to k....a moze być HELP WANTED !!![br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 09:20 _________________________________________________dodam że VAGina błędów nie wywala

a probowales tylko na jednym pilocie,czy na wszystkich jest tak samo?

Opublikowano

mam dwa i jest tak samo na wszystkich

Opublikowano

ja bym sprawdzil,czy czasem antenka w centralce sie nie uszkodzila,albo zardzewiala

Opublikowano

ja bym sprawdzil,czy czasem antenka w centralce sie nie uszkodzila,albo zardzewiala

myślisz że to może być ??[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 22:17 _________________________________________________jutro sprawdzę

[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 22:17 _________________________________________________i jeszcze śmieszna sprawa jak przystawię pilota do głowy to zasięg się wydłuża :th:,

a gdzie na tej fotce jest antena lub moduł odpowiedzialny za zasięg

132673fe11ea15e2m.jpg

bcaf57e7bb0cdcf2m.jpg

Opublikowano

z tym przylozeniem do glowy ,to chyba przesadziles :wink4:,ale tez tak slyszalem...ale jesli dziala,to moze to jest wyjscie,a tak na powaznie,to powinien byc kawalek przewodu,ale go nie widze na zdjeciu,wiec moze byc zwiniety w sprezynke i ukryty po ktoryms z tych czarnych ''pudelek'',podaj model alarmu,to moze cos sie znajdzie w sieci :wink4:

Opublikowano

mam ten sam problem jezeli auto stoi na słoncu trzeba pare razy poznaciskac a jak juz nie idzie to kluczyk co z ta temp

Opublikowano

z tym przylozeniem do glowy ,to chyba przesadziles :wink4:,ale tez tak slyszalem...ale jesli dziala,to moze to jest wyjscie,a tak na powaznie,to powinien byc kawalek przewodu,ale go nie widze na zdjeciu,wiec moze byc zwiniety w sprezynke i ukryty po ktoryms z tych czarnych ''pudelek'',podaj model alarmu,to moze cos sie znajdzie w sieci :wink4:

nie mam alarmu to ori CZ audi

Opublikowano

dobra,poszukamy w necie,ale zobacz ,moze mozna otworzyc te czarne ''pudeleczka''

Opublikowano

jutro pogrzebie wolnym czasem, a jak znajdę to co zrobić poprawić luty ?? czy co ??

Opublikowano

luty zawsze mozesz poprawic,podzespoly elektroniczne nie sa wieczne,moze cos wysiadlo;np.koncowka mocy i dlatego odbior sygnalu jest oslabionyalbo cos innego,popraw luty na poczatek :wink4:

Opublikowano

Nie zawsze anteny są w formie przewodu

Bywają takie, które są nadrukiem na płytce i wyglądają jak zwykła "ścieżka"

Opublikowano

Nie zawsze anteny są w formie przewodu

Bywają takie, które są nadrukiem na płytce i wyglądają jak zwykła "ścieżka"

ok,a wiesz jaki podzespol jest ostatni przed antena?pytam,bo wtedy dojdzziemy ,gdzie ona jest :mysli:

Opublikowano

Niestety, elektronik ze mnie :thumbdown:

Opublikowano

ja szukalem na necie schematu,znalazlem,ale nie jest to schemat podzespolow,tylko polaczenia,a nie o to chodzi,bo to wie wielu,poszukam jeszcze :wink4: