Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 1,9 TDI] Masa problemów i dużo pytań, proszę o pomoc...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim przypadku, gdy auto wchodziło w tryb awaryjny, na fis-ie nie pojawiał się żaden komunikat :wink: na fis-ie pojawi się komunikat np. gdy jest niski poziom oleju, coś nie tak z płynem chłodniczym itp. Gdy podpiąłem vag-a to w sterowniku silnika pokaz taki błąd: 17964 - Charge Pressure Control: Negative Deviation

P1556 - 35-10 - - - Intermittent

Czyli krótko mówiąc nieszczelny dolot, a konkretniej ta gumowa rura bezpośrednio za turbo (idąca w stronę IC). Tryb awaryjny łapał notorycznie, przy każdym mocniejszym wciśnięciu gazu od 3 biegu w góre, nie miał mocy, kopcił na czarno. Ogólnie jazda była trochę niebezpieczna, zwłaszcza wyprzedzanie. Gdy wymieniłem tą rurkę to "banan" wrócił mi na twarz :decayed::banan:

Tak więc może :vaglogi: i sprawdzisz co to był za błąd (powinien być zapisany) :wink:

Opublikowano
  • Autor
W moim przypadku, gdy auto wchodziło w tryb awaryjny, na fis-ie nie pojawiał się żaden komunikat :wink: na fis-ie pojawi się komunikat np. gdy jest niski poziom oleju, coś nie tak z płynem chłodniczym itp. Gdy podpiąłem vag-a to w sterowniku silnika pokaz taki błąd: 17964 - Charge Pressure Control: Negative Deviation

P1556 - 35-10 - - - Intermittent

Czyli krótko mówiąc nieszczelny dolot, a konkretniej ta gumowa rura bezpośrednio za turbo (idąca w stronę IC). Tryb awaryjny łapał notorycznie, przy każdym mocniejszym wciśnięciu gazu od 3 biegu w góre, nie miał mocy, kopcił na czarno. Ogólnie jazda była trochę niebezpieczna, zwłaszcza wyprzedzanie. Gdy wymieniłem tą rurkę to "banan" wrócił mi na twarz :decayed::banan:

Tak więc może :vaglogi: i sprawdzisz co to był za błąd (powinien być zapisany) :wink:

:drinks:

Opublikowano

Grzechu- zrób tak- wyjedź na drogę i po prostu mu depnij- generalnie jeśli jest problem- to auto złapie notlaufa i przestanie jechać jak powinno. Po ponownym odpaleniu będzie znowu ok aż do kolejnego depnięcia/wzrostu ciśnienia w układzie. Sprawdź dolot + rurki od podciśnienia do turbo.

U mnie swego czasu miałem mały otwór w przewodzie i przez to łapał błąd. Koszt naprawy to wymiana wężyka za jakieś śmieszne pieniądze.

Ktoś kto ma pojęcie- znajdzie problem od razu.

Ale tak jak pisano wcześniej: LOGI!!!

Opublikowano

Grzech77, przed zrobieniem logów odczytaj błędy ze sterownika i je zapisz, a następnie skasuj. Zagrzej auto zrób komplet logów czyli : Dynamiczne, statyczne, oraz BS, oraz ponownie przeskanuj czy błędy które były zapisane wcześniej (jeśli jakieś wyłapie VAG) pojawiły się ponownie... Podczas logowania dynamicznego loguj pojedynczo każdą grupę do złapania notlaufa; dopiero po wyłączeniu i ponownym uruchomieniu silnika loguj następną grupę.

Opublikowano
  • Autor

Niestety przenosnego kompa maja w serwisie bo sie popsuł i prób nie udało sie zrobic...

Komp pokazuje nastepujace błedy...

17956 P1557 035

Ladedurckregelung

Regelgrenze Uberschritten

Ktos może powiedzieć o co cho?

Opublikowano

Raczej masz problem z zaworem N75, może z przewodami podciśnienia... Sprawdź owe przewody, podmień N75 jak możesz. Po skasowaniu błąd powrócił? Auto wpadło w tryb awaryjny?