Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Łożysko w quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukałem ale nie znalazłem swojego problemu a mianowicie mam problem z łożyskiem tj szumi mechanik twierdzi że przód jest ok więc wypada na tył jak sprawa wygląda z wymianą , podobno prawa strona ma mały wyciek jak sprawdzić czy to faktykcznie to czy aby mnie nie naciągał , ież zaczyna poszarpywać na poszczególnych biegach czy to może przegób dawać taki szum, nadmieniam że przy zakupie nie było problemu auto stało mi 1,5 miesiąca i potem tak się zaczęło dziać

Opublikowano

szum od łożyska a wyciek od manszety przegubu - raczej dwie osobne usterki.

łożysko łatwo sprawdzić jak się dysponuje podnośnikiem.

Podnosisz auto i rozpędzasz w powietrzu do około 100 kmh i gasisz silnik - uszkodzone łożysko szumi i od razu wiadomo.

czasami szumy pojawiają się od wyząbkowanych opon i w ten sposób możesz to wykluczyć bo w powietrzu opony szumieć nie będą.

Opublikowano
  • Autor

Opony wykluczone , a auto po podniesieniu nie reaguje mam ESP

Opublikowano

Nieco kaskaderski sposob z tym rozpedzaniem do 100km/h :)

Opublikowano

gasisz auto, turbina sie kreci, silnik sie kreci, a smarowania nima :) powodzenia

wystarczy lekko kołem zakrecic albo poruszac i luz na lozysku sie ujawni

Opublikowano

dobrym sposobem jest odwiedzenie stacji kontroli pojazdów i wjazd na rolki, nie ma takiej opcji aby nie było słychać które łożysko wyje lub popiskuje. Ten sposób z lewarkiem i 100 na budziku to niezły hardcor, kolego GRYFI jak będziesz miał taką okazję to nagraj filmik z taką kontrolą łożysk, bardzo chętnie zobaczę. Niestety, ale lekkie zakręcenie kołem w większości przypadków może gówno pokazać, chyba że łożysko jest już tak zmęczone, że będzie słyszalny szum.

Opublikowano

popieram wypowiedź kolegi powyżej. Sam dłubię przy autach i jak łożysko dopiero zaczyna wydawać dziwne dźwięki, to ani nie ma luzu na kole, ani nie widać uszkodzenia i ciężko jest stwierdzić, które jest winowajcą - jak mamy Quattro, to rzeczywiście można na podnośniku wrzucić bieg i "rozpędzić" auto - jeżeli tylko jest utwierdzone na podnośniku z głową, to nic się nie stanie (oczywiście pomysły z lewarkiem odpadają) - turbinie po takim zgaszeniu auta też się zbyt wiele nie stanie, ale zawsze można po prostu wcisnąć sprzęgło i się wycie ujawni.