piotr1973 Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 Witam wszystkich. Od kliku tygodni mam następujący problem. Przy skręcie w prawo z prędkością wyższą niż 70 km/h załącza mi się ESP i "przyblokowuje" prawe tylne koło. W tym czasie mruga też kontrolka ESP. Dzieje się tak nawet przy bardzo dobrych warunkach na drodze i przy spokojnej jeździe. Sytuacja ta wydaje mi się niebezpieczna mając w perspektywie nadchodzącą zimę. Podłączałem VAGa i nie wykazywał żadnego błędu związanego z ESP. Ktoś mógłby mi pomóc, co może być przyczyną takiego zachowania ? Dzięki
nastradamus Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 jaki stan opon? wszystkie takie same? jak zbieżność? jaki stan zawieszenia, amortyzatorów? ma to wszystko znaczenie...
krzysiekml Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 sprawdz ustawienie g85 03-ABS Brakes, : [Meas. Blocks - 08] Kanał 005 pole 1 (Steering Angle Sensor -G85-) Specification: 0.0 ° (najprawdopodobniej tu będzie inna wartość), tolerancja (kola prosto): & plus/mn;5.0
Rekomendowane odpowiedzi