kuubeek Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 witam... mam problem z temperaturą...mianowicie nie dochodzi nawet do 70...na poczatku myslalem ze to termostat niestety po wymianie dalej to samo...zauwazylem ze wiatrak na chlodnicy chodzi mi caly czas i podejrzewam ze to przez niego temperatura nie wzrasta...moze mi ktos powiedziec czy wiatrak na chlodnicy powinien sie krecic od razu po wlaczeniu silnika czy dopiero jak sie ciecz chlodzaca nagrzeje...jesli nie to co jest nie tak....czujnik?? jesli tak to ktroy jest odpowiedzialny za wlaczanie sie wiatraka??dodam ze pol roku temu wymienialem czujnik ktory pokazywal temp na blacie i wszystko dzialao przez jakis czas a teraz znowu cos nie tak... nie wiem juz?? jakies sugestie?? dzieki
Mariusz96 Opublikowano 30 Października 2012 Opublikowano 30 Października 2012 Jeśli masz na wiscozie to tak ....możesz go sprawdzić tylko ostrożnie łapiąc za niego lub jakoś inaczej na zimnym silniku pod czas pracy. powinien dać się zatrzymać i chodzic tak bezwladnie... na gorącym go nie zatrzymasz. i lepiej nie prubuj .. Ja u siebie bez problemu go zatrzymam. na zimnym bo na ciepłym to ile masz obrotów tyle on ma u mnie tak jest... Ten wiatrat ma tzw sprzeglo wiscotyczne które pod czas temperatury zasprzegła sie...
grzegorzmen Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 na jaki termostat wymieniłeś? Wahler Behr czy jakiś inny wynalazek? Termostat najlepiej kupić w ASO. Czasami i nowy jest uszkodzony i przepuszcza.
kuubeek Opublikowano 31 Października 2012 Autor Opublikowano 31 Października 2012 termostat wahlera kupilem...jutro sprawdze stary ale podejrzewam ze bedzie dobry po wymianie mam takie same objawy jak przed... dalej nie uzyskalem odpowiedzi ktory czujnik odpowiada za wlaczanie sie wentylatora bo chodzi caly casz załącza sie od razu po wlaczeniu silnika achyba nie powiniwn ??
rafal9119 Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 wiskoza krecic sie musi caly czas a ten maly wiatrak to sie zalacza jak sie klime odpali to sie u mnie nigdy nie kreci sie
kuubeek Opublikowano 31 Października 2012 Autor Opublikowano 31 Października 2012 czyli wiatrak sie ma krecic caly czas ?? to musze sprawdzic termostat a czy czujnik temp cieczy chlodzacej podaje dane na klimatronik i licznik??czy maja osobne czujniki??
rafal9119 Opublikowano 31 Października 2012 Opublikowano 31 Października 2012 tak musi sie krecic. sprawdz czy na zimnym silniku mozesz zatrzymac reka ten wiatrak.
rafal9119 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 klaudek bys sobie darowal ten spam.
Mariusz96 Opublikowano 1 Listopada 2012 Opublikowano 1 Listopada 2012 I jak doszedles z tym już czemu tak jest?
kuubeek Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Opublikowano 2 Listopada 2012 no wlasnie nie....jutro sprawdzam termostat i jesli bedzie sprawny to sprobuje z czujnikiem ale przed czujnikiem jescze raz odpowietrze uklad moze to cos da sam juz nie wiem
MATIUS Opublikowano 2 Listopada 2012 Opublikowano 2 Listopada 2012 a termostat kupiłeś ori?? węże jakie na chłodnicy?? górny gorący dolny powinien być letni nie zimny jak coś mam ori czujnik na podmiankę jak byś chciałsprawdzić.. 4 pin ---------- Post dopisany at 17:09 ---------- Poprzedni post napisany at 17:08 ---------- wisco chodzi cały czas na zimnym silniku zatrzyamsz ręką na rozgrzanym już nie i słcyhać taki wir powietrza
kuubeek Opublikowano 4 Listopada 2012 Autor Opublikowano 4 Listopada 2012 spoko odezwe sie w tygodniu to sie umowimy dzieki pzdr
Rekomendowane odpowiedzi