Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Analiza vag ktoś poradzi ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam takie coś kolega vagiem prześwietlił moje autko a4 b6 2003 r i wszystko niby ok tylko pojawił się taki błąd 00532 supply voltage 52-10 supply voltage too high, no teraz sam nie wiem szukałem w sieci i na forum jednak jakoś nie widziałem żeby było TOO HIGH. Zazwyczaj widziałem że jest za niskie czyli akumulator do wymiany tu jest inaczej. Sam już nie wiem może sprawdzić klemy i uziemienie czy wszystko styka czy szukać porad elektryka choć wolał bym takich kosztów unikać. Czekam na sugestie i z góry dziękuję. Dodam jeszcze że od początku jak nabyłem autko 2 lata temu miałem ekscesy z palącymi się żarówkami po kolei przód tył wszystkie strony tylko kierunki z przodu nigdy mi się nie spaliły...

Opublikowano

Zazwyczaj winny temu jest alternator a konkretnie regulator napięcia. Warto zatem Vagiem podejrzeć wartość napięcia zasilającego tylko teraz nie pamiętam w której grupie się to sprawdza.

Opublikowano
  • Autor

Sztomel kolega który mi to sprawdzał jest nowicjuszem ja też o tym myślałem sprawdzałem napięcie przy rozruchu nie przekroczyło 14,4 V więc czy to dalej może być regulator napięcia ???

Opublikowano

sprawdz napiecie na pracujacym silniku na biegu jałowym bez obciazenia powino sie miescic 13,8-14,4 jesli bedzie wyrzej to regulator do wymiany .sprawdz tez napiecie przy podwyrzszonych obrotach ok 2000-3000 tez powino nie przekraczac 14,4v

Opublikowano

Nie pamietam przy ilu ale przy około 16v wyrzuci taki błąd a przy wyzszym napieciu w niektorych ecu silnik zgasnie i wyswietli sie blad zablokowany sterownik silnika.

Opublikowano

Jeżeli przy podniesionych obrotach silnika (3000) napięcie wynosi od 13 do 14,5 V alternator i regulator napięcia pracują prawidłowo.

Sprawdź sobie też stabilność regulacji :

- Włącz światła drogowe i powtórz pomiar przy 3000 obr/min. - Zmierzona wartość napięcia nie powinna przekraczać o więcej niż 0,4 V wartości napięcia z poprzedniego pomiaru.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie sprawdzę w najbliższym czasie i dam znać...co i jak