Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

zwiekszenie mocy w 1,9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie wiem ze bylo kilkadziesiat tematow o tym ale jednak napisze.

wiec chcialbym zwiekszyc moc w moim 1,9 tdi chyba silnik 1z nie wiem jak sprawdzic a turbina jest t15

wiec tak myslalem o tym zeby wyciac katalizator polecacie czy nie zbyt ? wrzucic wtryski 216 i niewiem co dalej proponujcie cos

Opublikowano
  • Autor

no dobra ale jakbym zrobil np. ze wyciał bym katalizator pozniej 216 program a nie zmienił bym turba to dałoby to cos ?

Opublikowano

kat to możesz mieć a chcesz to możesz wywalić ale przy takich modach bym go zostawił chyba że naprawdę jest już zapchany to wyjazd z nim, co do 216 i program to okolice 115ps może ciut więcej jest osiągalne na starej turbinie

ja na 216 + turbo awx + program miałem 150ps:wink:

Opublikowano

115ps to sie robi na serii calkowitej

Opublikowano
115ps to sie robi na serii calkowitej

czasy takich przyrostow na serii juz dawno sie skonczyly , auto podmeczone , ledwo dyszace wtryski i pompy juz nie daja takich cudnych przyrostow

ostatnio robilem AHU ze zmeczona pompa + wtryski AFN wyszlo 280 Nm i 117 PS jak dobrze pamietam

Opublikowano

a co mu powiem że wyjdzie mu 130ps ?? i potem chłop się załamie że mu nie wyszło trzeba patrzeć racjonalnie moc z samych wtrysków się nie weźmie

Opublikowano
  • Autor

tylko problem w tym ze nie mam nikogo na opolskim z forum zeby mi program wgrał ;/

Opublikowano

co ty to gadasz mało jest firm w okolicach wrocławia ?? trudno koło domu nie zawsze wszystko znajdziesz:decayed:

Opublikowano
  • Autor

a polecasz jakąś koło wrocka ? lepiej jakby to ktos z forum byl . ile cos taki program kosztuje ?

Opublikowano

Witam, po wywaleniu kata i wsadzeniu wtrysków 205 z AFNa do zdrowego 1Z powinieneś otrzymać około 110 kucy i około 220Nm, 216 dadzą nieco więcej, do 120 kucy, momentu obrotowego około 240Nm, to wszystko indywidualna sprawa silnika, ale żeby było jeszcze więcej frajdy z jazdy trzeba zrobić porządnego chipa :)

Kata wywal bo jak wsadzisz większe wtryski to Ci będzie pomału wydech przepalać :D

Opublikowano
  • Autor

no to fajnie :) a jak wywalic katalizator ? wyrzucic srodek czy włożyć nowa rure ?

Opublikowano

wywalić bebechy i wspawać rure inaczej będzie rezonans

Opublikowano
  • Autor

rezonans ??

Opublikowano

tak,dokuczliwe dźwięki bo spaliny będą "wirować" w pustej puszce

Opublikowano
  • Autor

czyli wywalam cały srodek a pozniej wkładam do srodka rure tak ? chodzi o to żeby było widac ze niby jest katalizator ?

Opublikowano

Dokładnie o to chodzi, można wstawić tylko samą rurę, ale wtedy na przeglądzie mogą się przyczepić.

Opublikowano
Dokładnie o to chodzi, można wstawić tylko samą rurę, ale wtedy na przeglądzie mogą się przyczepić.

kto to sprawdza w tym kraju?:wink:

Opublikowano
  • Autor

napewno ktoś by się uczepił :) dzięki za informacje

Opublikowano
wywalić bebechy i wspawać rure inaczej będzie rezonans

ja wywaliłem kata i nie wsadzałem żadnej rury. nie pojawiły się żadne zmiany akustyczne na minus, tylko trochę bardziej turbinkę było słychać...