Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

problem z doładowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie forumowiczów i licze na szybką pomoc!!

A wiec mój problem pojawił sie jakis miesiac temu a mianowicie.

ostatnio chciałem przegonic troszke moje auto i na 3biegu pociagnolem go do3500nm i momentalnie mi go zdusilo i nie moglem jechac wiecej niz 100km/h i max obroty 2000;/.

po zgaszeniu auta i ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy i za kazdym razem jak chce go wciagnac na obroty tak mi sie dzieje;/

w czym tkwi problem???????

byłem u mechanika powiedzialem jaki problem i zdiagnozowal czyszczenie turbiny ok tydzien czasu bylo dobrze byla moc wchodzil na obroty max i znowu to samo sam juz nie wiem co moze byc;///

Opublikowano

Witam, ja mialem dokładnie to samo, przy przekroczeniu 100km/h odcinało mi turbo i nie bylo doladowania przez caly czas jazdy, ale jak piszesz gdzy zgasisz i zapalisz silnik wszytko wraca do normy dopoki nie przekorczysz pewnego momentu, rowniez mialem tysiac wersji mechanikow co jeden to wieksze koszta, czyszczenie turbiny, wymiana , nieszczelnosc etc.

Ale wymienilem zawor magnetyczny N75 orginalny bodajrze 70zl i przewody te cienki co ida od tego zaworu, chwila roboty i gotowe juz chodzi i to ze 4miesiace nic sie nie dzieje nawet przy 200km/h.

Takze sadze zebys to wymienil a szcegolnie ze to nie jest drogie a obajwy masz dokaldnie takie jak ja mialem .

Opublikowano

zatarte prowadnice i przeładowane turbo to robią. nie podkręcałeś sztangi ?

Opublikowano

A nie lepiej zrobić logi niż wróżyć z fusów :facepalm:

Opublikowano
  • Autor

witam bylem u mechanika i efekt zerowy, powiedzial mi ze mialem elektronike zasyfiona i przeczyscil wszystkie czujniki pokasowal bledy i tak jak bylo tak jest a co do zaworu N75 stwierdzil ze jest dobry.

Sztangi nie ruszalem nic nie dotykalem.na drugim biegu jak mu dam po du..tak do 4tyś obr a pozniej wrzuce 3biegi to nie wlaczy sie tryb awaryjny a jak na 1,2biegu spokojnie i na 3chce go pociagnac wtedy sie wlacza;/Chcialem podkreslic ze turbo nic nie dymi nie bierze oleju nie ma zadnych wycieków.

Opublikowano

Proponował bym zrobić logi grupy 011 i zobaczyć co jest 5. Jeśli turbo przeładowuje to albo zatarte kierownice spalin,nieszczelność,podcisnienia do wymiany,lub zawór N75. Jak turbo było czyszczone i po jakimś czasie problem powrócił to opcji jest kilka albo jeździsz czesto jak emeryt lub za duza dawka wtrysku i niespalpne paliwo wraz z sadzą osadza się na kierownicach.

Na dobry początek to podmień zawór N75 z zaworem N18 od EGR

Opublikowano

Dokładnie zrób logi i wrzuć na pewno ci ktoś pomoże zdiagnozować problem.

Opublikowano

masz zapchane kierowniczki spalin w turbinie.trzeba rozbierać.:wink:

Opublikowano

zmień mechanika nieszczelny układ dolotowy albo zapieczone kierownice w turbinie

Opublikowano

ja bym się jeszcze przyjrzał samemu zaworowi EGR-u czy nie jest wypalony ale to może być przyczyną szybko brudzącego się turba ,

Sprawdź sztangę czy chodzi luźno w całym zakresie i niema przycięć.

Opublikowano

podmien N75 . Ja miałem to samo i każdy pisał że turbo , a wymiana N75 pomogla . Kup na początek używke0na allegro bo nowy koło 300zł

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam problem tkwił w turbo ,bardzo zabrudzona do tego stopnia ze nawet sztanga nie chciala sie podniesc.

po rozruszaniu ,przeczyszeniu problemu nie ma.:))

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

prysnij wd 40 na sztange przy gruszce i turbinie ta tez sie zacina i nie a sily zassac wyzej sztangi i jest slaby kop