Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z poduszkami silnika, odbijak przedni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z poduszkami silnika a dokładniej z tą przednią poduszką zwaną odbijakiem. Z tego co słyszałem nie powinna ona opierać się o gniazdo które jest przy silniku tylko znajdować się w neutralnej pozycji a u mnie silnik się na niej opiera tak że jest dosyć mocno ściśnięta i podejrzewam że przez to drgania przenoszą się na budę. To gniazdo od poduchy jest już na maxa pchnięte pod górę na tych trzech śrubach od regulacji. Poduchy od skrzyni wymienione na nowe meyle, a od silnika na używane ale dobre bez wycieków i pęknięć. Może miał ktoś już z tym podobny problem, może jest jeszcze dodatkowa regulacja gdzieś na łapach od poduch albo coś w tym rodzaju. Proszę o pomoc bo nie wiem już co mam z tym robić. Dzięki

Opublikowano

jest regulacja musisz zdjac zderzak i ruszyc sruby od stref zgniotu

Opublikowano
jest regulacja musisz zdjac zderzak i ruszyc sruby od stref zgniotu

Ok. Dzięki. Rozumiem że chodzi o te śruby na torx co trzymają tą rurę od intercoolera na której jest ta przednia poduszka i pchnąć ją w dół?

---------- Post dopisany 05-11-2012 at 20:12 ---------- Poprzedni post napisany 04-11-2012 at 18:37 ----------

Koledzy mam jeszcze takie pytanie. Czy jest możliwe żeby poduszki od silnika były tak zużyte nawet jak nie mają wycieków żeby silnik osiadł na tym przednim odbojniku?