Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie mogę wyjąć końcówki drążąka kierowniczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

z drążkiem jednak sobie poradziłem jednak mam probelm z końcówką, dwie śruby odkręcone, i jedynie wychodzi z 1cm a dalej nie chce isc, jak to ugryśc zeby jeszcze tą końcówke założyć?

Opublikowano

Przestawiles zabezpieczenie w odpowiednia pozycje? Inaczej koncowki z gniazda nie wyciagniesz.

Opublikowano

a wyciagles te sruby czy tylko odkreciles ??

Opublikowano
  • Autor

tylko odkręciłem, i dałem sobie spokój i wymieniłem drążek bez wyjmowani końcówki

to tą śrube z boku trzeba wyjąc?? bo za cholere nie chciała wyjśc

jakie zabezpieczenie??

Opublikowano

Kolego ta sruba, ktora jest z boku z nakretka, to jest zabezpieczenie, zeby sworzen koncowki sie nie wysunal. Ona z drugiej strony ma plaski leb, sciety z jednej strony.

Opublikowano

ja ostatnio zmieniałem końcówki drążka kierowniczego to musiałem nagrzac tą śrube żeby wyszła bo była cholernie zapieczona . wiec jak cos to palnikiem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odsmarze kotleta, wiec wystarczy to zabezpieczenie obrucic o 90°?!? Wlasnie mam ten problem i nie moge wlasnie tego bolca zabezpieczajacego wyciagnac... W która strone go obkrecic? Czy nie ma to zadnego znaczenia? I pytanie jak, bo tam doslownie nie ma za co zlapac? :P

Opublikowano

nakretke na drazkach mozna naciac szlifierka, bez problemu schodzi tylko trzeba delikatnie to robic zeby nie uszkodzic gwintu

a sworznie polac colą, odczekac pare minut i wybic mlotkiem przez jakis punktat lub cienką śrubę, musi wyjść ;] zrobic cos na ksztalt narzedzia do wybijania sworzni, cos takiego ŚCIĄGACZ SWORZNI - WIDELEC 12 CALI 300 MM (3008345237) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i wbic

Opublikowano

Tak to wiem sworzen sworzeniem , ale zabezpieczenie nie chce zejść, nie wiem czy trzeba mieć jakiś sciagacz czy tez sposób? Chodzi mi o zabezpieczenie, ten bolec z boku, strzałka zaznaczone miejsce gdzie opiera sie na końcówce ;)

image.jpg

!!! No i wrescie zrobilem to calkowicie i do konca, wiec ten bolec trzeba bylo walnac ile wlezie bo wredny az skorodowal od srodka i sie zbuntowal hehe ale robota juz zrobiona ;)

Opublikowano

Dział warsztat jest ładne fotostory poszukaj,śruby grzej palnikiem i wal młotkiem musi pościć,polecam też użyć wiertarki z udarem,a najlepiej młoto wiertarki dajesz na kucie zamiast wiertła wybijak przystawiasz do śruby i wio dzień wcześniej intensywnie psikasz wd 40 i musi iść jak nie palnik i grzejesz.