rafal9119 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam w ukladzie chlodzenia jest cisnienie ze az weze robia sie twarde i po odkreceniu korka slychac mocne syczenie. to tak musi byc czy cos jest nie tegez ?? jakie wy macie weze po przejechaniu np.20 km???
rafal9119 Opublikowano 5 Listopada 2012 Autor Opublikowano 5 Listopada 2012 troche moze, nawet nie jestem wstanie na to odpowiedziec bo lecialo mi z tej rurki od nagrzewnicy a ze nie mialem czasu za to sie zabrac to poprostu dolewalem plyn. a o drugie to chyba musze wymienic korek bo ten cos mi szwankuje. a jak jest u ciebie z cisnieniem???
Roberto90 Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 Cisnienie raczej nie powinno sie wytwarzac. Jesli piszesz ze korek szwankuje to wymien go i sprawdz czy dało to jakis efekt. Korek powinien upuszczac cisnienie.
mloody_s-line Opublikowano 8 Listopada 2012 Opublikowano 8 Listopada 2012 tak jak wyżej korek upuszcza ciśnienie w układzie. A jeżeli faktycznie jest coś nie tak z autem to odkręc korek i zagrzej auto i patrz czy woda Nie wylatuje albo gulgoce
rafal9119 Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Opublikowano 9 Listopada 2012 pecherzykow powietrza napewno nie ma.jeszcze kupie ten korek ale tak sie zbieram i zbieram a czusu nie ma:decayed:
MATIUS Opublikowano 9 Listopada 2012 Opublikowano 9 Listopada 2012 to co panowie jak auto rozgrzane i odkręci się korek nie ma prawa cyknąć powietrze >>?? i zabulgotac płyn ??
rafal9119 Opublikowano 9 Listopada 2012 Autor Opublikowano 9 Listopada 2012 ma prawo raczej musi:wink:
janusz_stg Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Z moich doświadczeń - to bardzo duże ciśnienie w układzie chłodzenia sygnalizuje poważną awarię. W najlepszym układzie padla uszczelka pod głowicą w gorszym -a znam taki przypadek - rozszczelnił sie blok silnika , winę też może mieć popękana głowica.
Rekomendowane odpowiedzi