Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

felgi mercedes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, chce kupic takowa felge 17cali http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/27/74/34/78/2774347863_3 oczywiscie o ET itd sie nie martwie bo podejda. Jest tam ET35, 7.5J. Tylko nie jestem pewien: do felg z mercedesa beda mi potrzebne piersciene centrujace czy nie ? bo z tego co sie orientuja otwor w mesiu chyba wiekszy, wiec czekam na potwierdzenie :wink:

Z gory dziekuje

Opublikowano

pierscienie jak i śruby musisz kupić:wink:

Opublikowano
  • Autor

w sensie, ze dluzsze ?

edit: mam nadzieje, ze nie bede musial nic rozwiercac czy cos tylko kupic te pierscienie i inne sruby ;>

Opublikowano

nic nie bedziesz rozwiercał

Opublikowano
  • Autor

ok, dziekowa. Daleko nie mam to i tak przymierze je przed kupnem :wink:

Opublikowano

dokładnie będziesz potrzebował pierścieni centrujących i dłuższych śrub

Opublikowano
  • Autor

To, ze dluzsze i pierscienie to okej- wiem ;d Tylko znow zaczynam miec wątpliwosci co do tego jaka tam jest sruba M12 czy M14, ciezko mi cos znalezc na ten temat. Kolega szukał takich do mercedesa i mowil mi, ze on ma M12 :kwasny: Jesli ktos mial do czynienia z tymi felgami prosze o info !

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
pierscienie jak i śruby musisz kupić:wink:

a jakie śruby M12 czy M14?:whistling:

o ile dłuższe śruby musi kupić? bądź inaczej zapytam: jakie jest osadzenie śrub w tej feldze względem ori Audi?:whistling:

Opublikowano

kwestia sprawdzenia, nie znam nikogo kto użył śrub od audi na felgi mercedesa, rok temu zadałem to samo pytanie dlaczego mi nie odpisałes? nikt mi nie napisał:wink: mam gdzieś zdjecie tych śrub

Opublikowano
może wolisz coś takiego w 18stu calach? :wink:

---------- Post dopisany at 09:28 ---------- Poprzedni post napisany at 09:28 ----------

http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/patelnie-mercedesa-18x8-5j-opony-pirelli-p-zero-nero-215-40-18-a-249510/#post3090414

Junior, masz jakąś fotę ile to wystaje z przodu? Bo 8,5" to chyba wystaje lekko?

Od jakiego mietka one są i jakie długie śruby?

Opublikowano

---------- Post dopisany at 09:28 ---------- Poprzedni post napisany at 09:28 ----------

http://a4-klub.pl/felgi-opony-156/patelnie-mercedesa-18x8-5j-opony-pirelli-p-zero-nero-215-40-18-a-249510/#post3090414

Junior, masz jakąś fotę ile to wystaje z przodu? Bo 8,5" to chyba wystaje lekko?

u mnie w temacie masz masę fotek, śruby kupowałem dłuższe niż fabryczne, przy tych moich mercach jest ET 35 przód i tył, przód jest prawie równo z nadkolem minimalnie się chowa, tył tak samo, nawet więcej jest schowane. :wink:

Opublikowano

u mnie w temacie masz masę fotek, śruby kupowałem dłuższe niż fabryczne, przy tych moich mercach jest ET 35 przód i tył, przód jest prawie równo z nadkolem minimalnie się chowa, tył tak samo, nawet więcej jest schowane. :wink:

Dzięki, już przejrzałem profil. Chcę kupić 8", ale przy 1BE będzie śmiesznie wyglądać wystające koło.

Opublikowano

Panowie nie wiem jak u Was ale mając felgi z Merola w A4 B5 skończyło się na wymianie śrub + pierścienie centrujące + rozwiercanie otworów ponieważ mercedes ma M12 a audi M14 :hi:

Opublikowano
Panowie nie wiem jak u Was ale mając felgi z Merola w A4 B5 skończyło się na wymianie śrub + pierścienie centrujące + rozwiercanie otworów ponieważ mercedes ma M12 a audi M14 :hi:

Mercedes nie ma M12, tylko NIEKTÓRE mercedesy maja M12.

Np. W210 ma M12, a juz W211 ma M14.

Pierścienie centrujące to normalne, a długości śrub tez róznie. Zazwyczaj mercedes ma dłuższe, ale niekoniecznie.

Opublikowano

Mercedes nie ma M12, tylko NIEKTÓRE mercedesy maja M12.

Np. W210 ma M12, a juz W211 ma M14.

Pierścienie centrujące to normalne, a długości śrub tez róznie. Zazwyczaj mercedes ma dłuższe, ale niekoniecznie.

Widocznie ja źle trafiłem bo śruba M14 nie wchodziła i trzeba było rozwiercać....

Opublikowano

ja nie musiałem rozwiercać, tylko fabryczne Audi były za krótkie :wink:

Opublikowano
  • Autor

co do felg ktore chcialem kupowac, jak sie okazalo bylo M12 dlatego temat juz dawno upadl ;d Kupilem ori felgi z Audi. Narazie niech jest jak jest zobaczymy czy zaczne wybrzydzac, potem najwyzej sie zmieni :decayed:

Opublikowano

ja miałem 18'' z merca i nie musiałem śrub zmieniać założyłem na tych samych co ori felgi z audika ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting