Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Katalizator w Audi A4 B6 3.0 ASN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam kompa zostaje ci twoj na sprzedaz najlepsza opcja

Opublikowano

ile za kompa???

Opublikowano

650 i mozesz zabierac

Opublikowano

Kolego ja polecam podjechać do tunera , sam w tym tygodniu byłem u polecanego człowieka na forum http://www.turbodiesel.pl/robi tanio i dobrze , zniknęły błędy katalizatorów i błędy sond także wszystko na + zostało tylko wywalić tylne katy :)

Opublikowano

a te pre katy nie wywalasz kolego?

Opublikowano

Po co mu do tunera jechac jak mam ecu z wylaczonymi sondami przez skn-tuning sprzeda swoje i mu wyjdzie za grosze

Opublikowano

Tak wycinam je :) i zmieniam wydech tylko nie wiem na jaki :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kolego to daj znac jak to wyszło wszystko, pozdro

i jak

Tak wycinam je :) i zmieniam wydech tylko nie wiem na jaki :)

i jak kolego zrobiles ten wydeszek? :)

Opublikowano

a te pre katy nie wywalasz kolego?

wywalenie pre katów nie powoduje żadnego błędu na sondach.

Opublikowano

najlepiej w tym silniku precaty wywalić i reszty nie ruszać.

Opublikowano

no a jak sa ze tak powiem wysrane normalne katy??? to chyba juz lepiej calosc usunac badz wypruc srodki i wylaczyc sondy z ecu. Moze niech sie wypowie ktos kto akurat w tym silniku tak zrobil i jak to sie sprawuje

Edytowane przez CzarnyAudiA4

Opublikowano

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz i to w nie jednym miejscu na forum jak się to zachowuje

Opublikowano

jestem już po operacji wycięcia tylnych katów i wymiany końcowych wydechów , słychać że Audi odżyła , lepiej się wkręca , ale przy mocnym deptaniu jest na prawdę głośno :P oczywiście przed tą modyfikacją została wyłączona diagnostyka tylnych sond, jeżeli nie wyłączysz sond , będą cały czas sypać błędami .

Edytowane przez boro81

Opublikowano

kolego a pre katy i z nich sondy????? wycinales cale? czy wywaliles tylko srodki??? pozdro

Opublikowano

pre katów nie ruszałem , bo mogą wariować sondy z dawką paliwa , miałem tak w golfie 3 i palił jak smok po wycięciu środka kata , także dla świętego spokoju zostawiłem tak jak jest :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

no ja tez wyprułem wszystkie katy i wylaczylem sondy z ecu teraz pozostalo zrobic cos z wydechem bo jest glosno ;p

Opublikowano

Wyprucie prekatów nie ma wpływu na spalanie w tym silniku.

U mnie bez pre katów spalanie zaczyna się od 7.5 - 7,7 litra a mam pewność że z zapchanymi pre katami czy zapchanymi katami nie wzrośnie za bardzo ciśnienie więc nie strasz ludzi jeśli nie nie jesteś pewien ;)

---------------------

Co do głośności to w miejsce katalizatorów najlepiej wsadzić przelotowe tłumiki rozcina się ori obudowy wsadza się zrobione na wymiar tłumiki i zaspawuje po dobrej robocie nie ma śladu że cos było grzebane przy katach bo spaw jest od góry a jak się postarasz i zeszlifujesz porządnie spaw to nie do odróżnienia. Wygląda jak Ori.

Jest o wiele ciszej i nie znacznie głośniej niż przy katach prawie nie słychać różnicy

Edytowane przez Robero321

Opublikowano

no slyszalem wlasnie o tych przelotowych a czy znacie kogos kto robie cos takiego??? bo jak narazie to glos/dzwiek drazni uszy, pozdroo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Po miesiącu od zakupu błąd 16815 P0431 bank 2 i kontrolka na blacie. Z tego co wiem katalizator z drugiej strony był wymieniany w AS0 na teście w VAG jest ok (0.05), o bank2 (0.67) i test off.

Wiem że są po 2 katalizatory na stronę. Ten test jest katalizatora pierwszego od silnika (mniejszego) czy tego większego przy tłumiku końcowym, bo nie wiem którego ewentualnie szukać.

Drugie pytanie, czy ktoś stosował:

http://katalizatory123.pl/katalizator-audi-a4-24-230-30-2323.html

Witam wszystkich.

Po miesiącu od zakupu błąd 16815 P0431 bank 2 i kontrolka na blacie. Z tego co wiem katalizator z drugiej strony był wymieniany w AS0 na teście w VAG jest ok (0.05), o bank2 (0.67) i test off.

Wiem że są po 2 katalizatory na stronę. Ten test jest katalizatora pierwszego od silnika (mniejszego) czy tego większego przy tłumiku końcowym, bo nie wiem którego ewentualnie szukać.

Drugie pytanie, czy ktoś stosował:

http://katalizatory123.pl/katalizator-audi-a4-24-230-30-2323.html

Dodam jeszcze że firma Hiszpańska całość z nierdzewki wkłady ceramiczne gwarancja 2 lata

Opublikowano

Też sie zastanawiam nad kupnem tego, ciekawe czy cena jest za sztukę czy komplet.

Nikt nie montował tego u siebie żeby sie podzielić opinią?