Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Lpg lambda blitz brc - problem przełączanie gaz automat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie bo od jakiegoś czasu mam problem z przełączaniem na gaz z automatu, tj. jak odpalam auto z benzyny nie chce mi przełączyć na gaz mimo że przekraczam próg ok 2,5 tys obr. i podczas spadania obrotów się przełączało na gaz. Teraz ni cholpcia nie chce się przełączyć nawet jak się zgrzeje do 90c to i tak się rzadko przełączy (kilka razy się przełączyło dopiero jak się trochę czasu przejechało i to jeszcze w korku miejskim gdzie wiadomo jak się jedzie, normalnie w ciągłym ruchu nie ma opcji), Jak go ręcznie przełączę to szybciej się jest wstanie przełączyć niż z automatu. Moje pytanie brzmi od czego to jest uzależnione ? to przełączanie na gaz, idzie to jakoś wyregulować ?

Opublikowano

Podjedz do gazownika podepnie pod kompa i powie chyba powie co jets nie tak.spruboj odpiac czujnik temp przy reduktorze i kable zepnij ze soba moze to da jakis efekt

Opublikowano

Znalazłem instrukcje montażu w necie poczytałem i znalazłem ustawianie progu przełączania, trochę pokręciłem i załapało. tak więc temat można zamknąć.