Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czerwone zegary - wymiana na białe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

te zegary po 2-gim lifcie sa super, ten czerowny jakos mnie meczy.Czy mozna strzelic podmianke calego licznika-mam na mysli czy ten po 2-gim lifice zapasi do wczesniejszych wersji, wtyczki i inne pierdoly?ile moze taki gajger kosztowac?

Opublikowano

MAx, pasic to bedzie, mozesz nawet z FIS-em zamoncic tylko trzeba wiedziec jak.

W Twoim roczniku imo jest w zegarach wiec musisz posiadac kod do IMO bez niego ani rusz. Jesli go masz, a jest to mala przywieszka przy kluczykach to tylko zrobic adaptacje.

Dobrze godom, czy nie :?:

Opublikowano
  • Autor
:cry::cry: Pikuś, problem w tym ze poza danymi w avatarze to sprzetu nie mam 2 miesiac szukam B5 2,8 Q full opcji w manualnej i nie moge znalezc :cry:
Opublikowano
:cry::cry: Pikuś, problem w tym ze poza danymi w avatarze to sprzetu nie mam 2 miesiac szukam B5 2,8 Q full opcji w manualnej i nie moge znalezc :cry:

to jeszcze jest szansa ze kupisz autko po drugim lifce i bedziesz mial biale zegary ..... :twisted:

Opublikowano

prawie...moje immo przeszedl tylko 1 mechanik na 15 u ktorych bylem (nie wiem dlaczego kod mialem dobry) po 2 lifcie jest jakies po2-ne zabezpieczenie (nie pamietam jak sie nazywa) wiec musialby sie tego podjac ktos kto naprawde ma pojecie, bo inaczej to tylko spierdzieli

Opublikowano

mi się to czerwone podświetlenie bardzo podoba - jest dla mnie takie oryginalne

Jeżeli miałbym już zmieniać kolor to na coś pomiędzy fioletem a niebieskim

(albo ultrafiolet - tak fajnie się żarzy :) )

Opublikowano
  • Autor

prawie...moje immo przeszedl tylko 1 mechanik na 15 u ktorych bylem (nie wiem dlaczego kod mialem dobry) po 2 lifcie jest jakies po2-ne zabezpieczenie (nie pamietam jak sie nazywa) wiec musialby sie tego podjac ktos kto naprawde ma pojecie, bo inaczej to tylko spierdzieli

czyli co w desce jest immobilizer kotry trzeb zgrac z kluczem tak?

Opublikowano

MAx, od modleowo 98 imo jest w zegarach, wczesniej byla oddzielna puszka.

To imo trza dopasowac do ECU no i klucze do tego.

Wiecej na ten temat bedzie wiedzial kolega szogun.

Dodam, ze mozna zegary zalozyc np. od V6 do R4 tylko trzeba bedzie VAG-iem przestawic na 4 cylindry.

Opublikowano
  • Autor

no to widze ze pelna elastyczność tylko fury brak choc tak mysle ze jak wkoncu uda mi sie wkoncu ustrzelic to pewnie 95-97.poki co nie ma piany co bic bo juz mam ubiata przy szukaniu jak zapodam fure to wowczas jeszcze was poprosze o instrukcje.

Poki co dzieki za info

[ Dodano: 12-12-2006, 23:57 ]

Zaczynam się przywyczjać do czerwieni i nawet zaczyna mi się podobac, zori radiem beta ladnie wyglda szkoda ze nie gra tak ladnei jak wyglada

[ Dodano: 13-12-2006, 01:26 ]

AAAA był bym zapomniał koloru zmieniać nie będę ale do licznika i tak się muszę dobrać bo nie świeci mi podświetlenie temp wody i paliwa jak sie do tego dostać??

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja nie mam nic przeciw czerwonemu podświtleniu, no prawie... jest jeden problem, nie świeci się dół obrotomierza (z wskazówkami) i góra prędkościomierza :( myślicie że to tylko kwestia wymiany diod czy trzeba całe zegary?

Opublikowano

Kwestia wymiany zarowek. Ale zapewniam Cie ze jak zaczniesz wymieniac to wszystkie sie przepala i bedziesz musial wymieniac calosc. :mysli:

Opublikowano
  • Autor

Ja nie mam nic przeciw czerwonemu podświtleniu, no prawie... jest jeden problem, nie świeci się dół obrotomierza (z wskazówkami) i góra prędkościomierza :( myślicie że to tylko kwestia wymiany diod czy trzeba całe zegary?

oczywiscei ze same diody
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Apropo samoróbnej bieli w A4 (jeszcze nie skonczone jest) :

58c42466dda92903.jpg

PS : to ja jestem autorem tamtych zegarów z pierwszej strony ;) :gwizdanie: Bylo to w mojej eks niuni B4 2,8 V6 :rolleyes:

Opublikowano

czesc. mnie tez sie marza takie zegary, ale po rozebraniu moich o dziwo wszytko mam na diodach. a troche sie boje zabierac do lytutowywania tych diodek bez lutownicy powietrznej. niechce uszkodzic zegarow ale chyba w koncu sie zabiore za to, musze tylko poszukac bialych diod smd w UK, mam zegary od passata z niebieskimi diodami do pocwiczenia:d . Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

U mnie ori były zarówki ...

Mówisz ze u Ciebie na diodach SMD jest ?

Jesli chodzi o lutowanie diód smd to raczej nei robi sie tego lutownica HA , a zwykłą kolbówką z regulacja temperatury.

Starą z wyczuciem podwaza sie igła i podgrzewa to z jednej to z drugiej strony. A potem przykłada sie nową pensetką i łapie cyną swieżą ;)

Opublikowano

pocwicze na zegarach od passata, i tak je juz rozmontowalem zostala mi sama plytka drukowana.

tak wygladaja moje zegary po rozebraniu 7898b336eec97d03.jpg

0567b6f5384f53f7.jpg

a9ce3132587a79c3.jpg

nie wiem dlaczego tak mam i powiem szczerze ze ostatnio widzialem zegary na zwyklych zarowkach i moje wygladaja duzo lepiej podwietlone, na zarowkach wyglajadaja bardziej "ospale" .Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

A wiec : w tych kontrolkach masz diody dwukolorowe zespolone ;) Widac nawet :) Wiec jak bys i je chciał ruszac to musisz wstawic dwie odpowiednio ;) A te oswietlające to juz pikuś ;)

Chyba wiesz ze dioda swieci tylko w jedna strone ? ;)

Widze ze diody tam duze są wiec zaden problem z wymianą :)

Co do swiecena : normalne ze diody duuuzo wyrazniej swiecą... Mają duzo zywsze kolory i nie ma co porównywac kolorystycznie z oswietleniem zarówkowym ;)

Opublikowano

A wiec : w tych kontrolkach masz diody dwukolorowe zespolone ;) Widac nawet :)

tych nie mam zamiaru ruszac, one siweca ok i to sa ostrzegawcze, czesto sie ich nie oglada (oby)

Chyba wiesz ze dioda swieci tylko w jedna strone ? ;)

tak wiem ze swieca w jedna strone :D

dzis poszukalem na angielskich stonach i znalem gotowe zestawy do wymiany, nie ma do a4 ale sa do seata leona np. napisalem do nich maila, moze mi dobiora diody w kolorze bialym w dobrzej cenie w passacie jest 12 smd ktore podwietlaja zegary ale trzeba jeszcze doliczyc diody od wskaznikow poziomy paliwa, temp. oleju, wody oraz ladowania, zobaczymy. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano

Te diody wyglądają na SMD w obudowie PLCC dostępne na allegro w wielu kolorach i na ebay-u pewnie też więc kupować jakiś zestaw mija się z celem. No chyba, że taniej wychodzi. Pozdrawiam