BASTO Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 Przestał swiecic prawy ksenon,kupiłem dwa oryginalne żarniki i zmieniłem je..po wymianie wszystko ok swieciły oba..po przejechaniu kolo 15 km wyskoczył znowu bład i ta sama lampa znowu nie swieci??co to może byc?przetwornica?
gudi Opublikowano 10 Listopada 2012 Opublikowano 10 Listopada 2012 miałem podobną sytuację w moim samochodzie. Wymieniłem na nowe żarniki i jedna lampa przestała działać. Proponuję zamienić żarniki w lampach miejscami. Wtedy będziesz miał odpowiedź czy to żarnik czy przetwornica.
BASTO Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 żarnik wymieniony na nowy wiec raczej nie wina żarnika..może przetwornice zamienic z jednej lampy do drugiej?
uhu2 Opublikowano 11 Listopada 2012 Opublikowano 11 Listopada 2012 Kolego sprawdz polaczenie kostek itp.Moze gdzies cos zasniedzialo na stykach.Zobacz w kostce od zarnika czy nic sie nie wypalilo. Znika ci tylko ksenon czy inne swiatla tez w tej lampie?sprawdz czy kostka od lampy dobrze siedzi.Czasem sie wypina i jest lipa.
BASTO Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Opublikowano 11 Listopada 2012 Tylko ksenon...dziwne że po wymianie na nowy żarnik było ok przez jakies 15 minut jazdy a póżniej znowu błąd i nie swieci..
Kasjan Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Miałem podobny problem... Rozumiem że masz D2S? Sprawdź ten kabelek co idzie od przetwornicy i do żarnika się go wpina. To może być prawdopodobnie jego wina, a koszt kabelka 20zl.
Rekomendowane odpowiedzi