Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwne znaleźisko przy wymianie świec żarowych 2.0tdi BLB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No niestety nie mogę się zgodzić z Musashi. Zaślepka w wałku dźwigienek jest przedstawiona na zdjęciu poniżej:

http://img593.imageshack.us/img593/5032/broki1.jpg

i nie wygląda jak to co wyciągłem :-(

Opublikowano

ech, z rozpedu zle napisalem. chodzilo mi o to, ze element o ktorym pisano to nie walek tylko os PD.

Przeciez nizej napisalem do czego podobne jest twoje znalezisko.

Opublikowano
  • Autor

Musashi, dziękuję za zainteresowanie moim tematem. Niemniej jednak mam totalny mętlik w głowie. Czy mogę Cię prosić, żebyś na moich zdjęciach zaznaczył strzałkami w którym miejscu powinien siedzieć ten element który wyciągłem? Będę niezmiernie wdzięczny...

Opublikowano

Artur na Twoim miejscu ściągnął bym pokrywę rozrządu i szukał bym dziury gdzie ta zaślepka pasuje. I tak będziesz musiał to zrobić a ja bym z takim czymś nie jeździł.

Opublikowano
  • Autor

Piotr, zgadzam sie z Tob ą w 100%. Tyle tylko, że oglądałem już wszystko pod pokrywą zaworów z 10 razy i nie znalazłem miejsca gdzie coś takiego mogłoby pasować. Jedynym podejrzeniem moin i mojego szwagra (jest mechanikiem), jest to, że kiedyś mógł być jakiś problem z PD - Pd został wymieniony, a to jest zaginiona pamiątka po nim.

Opublikowano

To jest bardzo możliwe jeśli faktycznie nie ma miejsca gdzie by można to wcisnąć :wink:.

Opublikowano
  • Autor

Tylko chciałbym mieć pewność, że to badziewie to np na 100% króciec PD, a nie coś co jest do tego troszkę podobne :decayed:

Opublikowano
Piotr, zgadzam sie z Tob ą w 100%. Tyle tylko, że oglądałem już wszystko pod pokrywą zaworów z 10 razy i nie znalazłem miejsca gdzie coś takiego mogłoby pasować. Jedynym podejrzeniem moin i mojego szwagra (jest mechanikiem), jest to, że kiedyś mógł być jakiś problem z PD - Pd został wymieniony, a to jest zaginiona pamiątka po nim.

i ja równiez tak mysle...skoro silnik pracuje równo nic sie nie dzieje zaslepki w oskach sa...wiec nie ma tam juz nic... gdyby to był element hydrosztosu to napewno by na zewnatrz nie wypłynął... takze podejzewam ze jest to cos z poprzedniej awarii byłego własciciela... skorto wszystko sprawdzone od A do Z to nie ma sie czym przejmowac. zwróc uwage ze gdyby nie wymiana swiecy to bys tam nie zagladał i autem bez stresowo bys sie poruszał.

Opublikowano
  • Autor
skorto wszystko sprawdzone od A do Z to nie ma sie czym przejmowac. zwróc uwage ze gdyby nie wymiana swiecy to bys tam nie zagladał i autem bez stresowo bys sie poruszał.

I tu muszę Ci przyznać rację :-)

Opublikowano

i ja równiez tak mysle...skoro silnik pracuje równo nic sie nie dzieje zaslepki w oskach sa...wiec nie ma tam juz nic... gdyby to był element hydrosztosu to napewno by na zewnatrz nie wypłynął... takze podejzewam ze jest to cos z poprzedniej awarii byłego własciciela... skorto wszystko sprawdzone od A do Z to nie ma sie czym przejmowac. zwróc uwage ze gdyby nie wymiana swiecy to bys tam nie zagladał i autem bez stresowo bys sie poruszał.

Przeciez napisalem ze to pamiatka poprzedniej awarii, tylko nie PD, a silnik z pracujacy na 3ch garach z hydropopychaczem lezacym pod pokrywa juz widzialem, A ze nie przypomina mi to PD, ani zaslepki, pozostaje popychacz. chyba ze komus w trakcie naprawy tego silnika wpadlo cos z innego auta...

Opublikowano
  • Autor

No więc zajrzałem do środka raz jeszcze. Wszystkie zaślepki na swoim miejscu. Między dźwigienką a PD też raczej wszystko na miejscu.

Czy coś takiego może występować między dźwigienką a szklanką popychacza?