Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

pierścień centrujący Audi B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam oryginalne felgi Audi (9-cio ramienne) mechanik powiedział ze na jedej nie mam pierścienia centrującego. Wydawało mi się ze przy oryginalnych felgach nie ma takiej potrzeby ... no ale cóż... . Czy znaacie może rozmiary takiego pierścienia? jaka średnica jest piasty oraz jaka powinna być felgi?

Opublikowano

W b8 masz otwor bodaj 66,6mm. Jesli felgi maja wiekszy (w co watpie) wtedy stosuje sie pierscienie, jesli masz ori felgi z b8 to zadnych pierscieni nie potrzebujesz :wink: jesli nie wiesz czy sa ori zmierz otwor w feldze i wszystko bedzie jasne, bo niektore firmy np. rh czesto robi otwor 72,5 aby pasowaly do wszystkiego :wink:

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie felgi są oryginalne (zdjęcie poniżej), a mechanik powiedzial ze nie ma pierścienia centrującego i felga nie siedzi na 100% na piaście. Cos jest na rzeczy bo czuje lekkie drgania na kierownicy powyzej 150 km/h. Dodam, że wszystkie koła wyważone.

felga.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Pierścień to nie problem, chociaż dziwi konieczność jego stosowania w fabrycznej feldze. Piasta w B6 ma 66.5 (lub jak niektórzy piszą 66.6), a ile jest w feldze, to trzeba zmierzyć.

Opublikowano
  • Autor

Magik sie pomylił, byłem dzisiaj na wulkanizacji i okazało się ze felga siedzi idealnie bez pierścienia. Czyli nie występują na żadnym kole. Twierdzi ze to wina opon. Opony bieżnik ok 7mm wiec prawie nowe z 2010 roku. jednak na przy wyważeniu zauważalny był "krzywy" bieżnik.... (koło wyważone) co moze być tego przyczyną?

Opublikowano

To samo mam u siebie. Drgania na kierownicy przy wyższych prędkościach to dość stary temat w a4 b8. Wszystkiemu winne są wahacze w początkowych latach produkcji. Jak je wymienisz na nowe (te od 2010r.) powinno być ok:wink:

Opublikowano
  • Autor

w moim przypadku, to jednak wina opon. Jak założyłem zimówki problem sam zniknął. Dziwne ze w nowych oponach jest krzywy bieżnik....