dexter400 Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Witam, Mam problem z buczeniem przy obciążeniu / przyspieszaniu , na wolnych obrotach też lekko basikiem daje Plecionka wydech wyglądają z zewnątrz dobrze , żadnych uszkodzeń ani dziur. Przeszukałem trochę forum i natknąłem się na coś takiego jak rezonator/tłumik powietrza , błotnik miałem malowany więc możliwe że zapomnieli podpiąć, tylko gdzie to szukać? Wiem że w prawym nadkolu ale czy to jest połączone z puszką filtra powietrza czy z którąś z rur od turbo? A najlepiej jakby ktoś miał zdjęcie zamontowanego rezonatora żeby móc go łatwiej zlokalizować ostatnie pytanie- czy w każdej A4 b6 występuje rezonator? ja go u siebie nie kojarze nigdzie w silniku AVB REZONATOR 8E0129955 AUDI A4 8E (2759930677) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. REZONATOR PRZÓD AUDI A4 B7 (2734234081) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
dexter400 Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Opublikowano 15 Listopada 2012 to dobrze że nie wybebeszyłem pół przodu żeby to znaleźć dzięki
tomyx1307 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Może ktoś podpowiedzieć,gdzie tego szukać w AWX?
kruszyna29 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 odepnij wąż od odmy i zobacz czy nadal buczy (podczas pracy silnika na jałowym)
dexter400 Opublikowano 17 Listopada 2012 Autor Opublikowano 17 Listopada 2012 ... a jak przestanie to co w tym przypadku? Zauważyłem że buczy mniej jak odczepię rurę doprowadzającą powietrze do puszki z filtrem, co zrobić żeby zlikwidować całkiem ten subwoofer od 1600-2000 obrotów?
kruszyna29 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 jeżeli po odpięciu odmy (wąż odpowietrzający silnik-ten idący od pokrywy zaworów do węża powietrza) przestanie buczeć na jałowym, gdzieś na forum pisało że są przedmuchy na uszczelniaczach zaworów
Biszczan Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Może ktoś podpowiedzieć,gdzie tego szukać w AWX? Przecież wkleiłem fotkę gdzie znajduje się tłumik.
dexter400 Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Opublikowano 18 Listopada 2012 Jeszcze jedna rzecz w sprawie buczenia, basowe brzmienie jest napewno z puszki filtra powietrza, jeżeli przekręcę na 3/4ramię klapy gaszącej/egr buczenie znika. Może to coś pomoże w znalezieniu rozwiązania? help
checin92 Opublikowano 31 Lipca 2017 Opublikowano 31 Lipca 2017 Witam, odkopie temat. Wymieniając turbinę natknąłem się na zaślepiony przewód który na podanym wyżej schemacie oznaczony jest cyfrą "32" brak u mnie tego rezonatora/tłumika. Może mi ktoś wyjaśnić do czego on jest potrzebny i czy powinienem go kupić? W tym aucie był pierwotnie silnik 2.5TDI nie wiem o jakim oznaczeniu, obecnie zamontowany jest silnik AWX 1.9Tdi
Rekomendowane odpowiedzi