Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Modyfikacje A4 B6 S-Line 1.9 AVF by Juby_p

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

to jest tarcza zbrojona kevlarem i płacisz za obicie starej tarczy nowa okładziną, wiec groszowa sprawa.

---------- Post dopisany 21-11-2012 at 22:48 ---------- Poprzedni post napisany 20-11-2012 at 13:26 ----------

niestety projekt stanął na pracach przygotowawczych auta na silnik, w weekend motorownia już zagości na swoim miejscu:) pierwszy soft na dotarcie kilku nowych elementów - około 160PS

---------- Post dopisany 24-11-2012 at 22:14 ---------- Poprzedni post napisany 21-11-2012 at 22:48 ----------

Dołożyłem 3 fotki z silnikiem w komorze widać na nich dokładnie ile jest miejsca miedzy turbo a podłożnica czyli cała masa;) http://a4-klub.pl/wykresy-modyfikacjach-projekty-modyfikowanych-aut-119/modyfikacje-a4-b6-s-line-1-9-avf-juby_p-252033/#post3134398

---------- Post dopisany 27-11-2012 at 20:42 ---------- Poprzedni post napisany 24-11-2012 at 22:14 ----------

silnik próbnie odpalony na tym etapie pełen sukces:)

Opublikowano

masz te fotki przerobionej gtb22??

najlepiej by było na aucie silnik wzdłużny chodzi mi w którym miejscu masz gruszke

Opublikowano
  • Autor

Trochę OT ale proszę poglądowe turbo do silnika poprzecznego

imag0524p.th.jpg

imag0523a.th.jpg

imag0501o.th.jpg

---------- Post dopisany at 21:22 ---------- Poprzedni post napisany at 21:17 ----------

masz te fotki przerobionej gtb22??

najlepiej by było na aucie silnik wzdłużny chodzi mi w którym miejscu masz gruszke

Aż tak to nie mam. W czym masz problem? przyjedź to ci zamontuje;)

Opublikowano

problem mam z filtrem tak jak pisałes gruszka wychodzi nad podłużnicą i filtr nie wejdzie

Jakieś pomysły jak to rozwiązac??

Opublikowano
  • Autor

źle przerobione turbo daj foto na PW

Opublikowano

żeby spływ był od spodu a zasilanie olejem na górze to niestety tak wychodzi ze gruszka jest nad podłuznicą

Opublikowano
  • Autor
żeby spływ i podciśnienie był na swoim miejscu tak wychodzi

Myślę że nie, że najprawdopodobniej jest to błąd przeróbki

Opublikowano

Juby_p ma racje-musi wszystko sie zmiescic.

Opublikowano

peter22

na 100% zle przerobione ...kto przerabiał ci suszarkę?

juby_

to specjalista od GTB... ogarnia gtb 17 i 22 do poprzeczniaków i do wzdłużniaków jak chcesz

Opublikowano

juby_p

to specjalista od GTB... ogarnia gtb 17 i 22 do poprzeczniaków i do wzdłużniaków jak chcesz

Jeżeli ktoś wątpi to zapraszam na przejażdżkę moim szczurem :) i wstaje ładnie i nie overboost'uje :)

Opublikowano

Myślałem że w a6 jest więcej miejsca na montaż turbo...

Opublikowano
  • Autor

Jest, ale z gruszka centralnie w fitr powietrza to byś musiał do tatry zakładać to turbo, już wiem dlaczego u ciebie turbo zostało tak przerobione.......

---------- Post dopisany 29-11-2012 at 15:52 ---------- Poprzedni post napisany 28-11-2012 at 08:41 ----------

Wczoraj auto wyjechało na drogę, teraz docieranie na małych dawkach za parę tysiączków strojenie.

Opublikowano

Jest jakaś konkretna procedura wg serwisu na docieranie motoru po remoncie?

Opublikowano
  • Autor

nie wiem szczerze powiedziawszy, moje docieranie to nie jest docieranie po remoncie czy nowego nowe sa tylko pierścienie na tłokach i panewki wałka rozrządu także po prostu musie się wszystko ułożyć a pierścienie toroche zetrzeć, za 2 tys zmienię olej.

Opublikowano

no to szybko rób te 2 tyś zmieniaj olej i zobaczymy co tam wyjdzie :naughty::naughty:

Opublikowano
no to szybko rób te 2 tyś zmieniaj olej i zobaczymy co tam wyjdzie :naughty::naughty:

Popieram :D

Jak tam nowy dwumas i kevlar?

Opublikowano
  • Autor

Popieram :D

Jak tam nowy dwumas i kevlar?

hmmmm ślizgał się na mikroskopijnych dawkach;p

A na razie mam 100km zobaczymy co weekend przyniesie

Opublikowano

Mikroskopijne tzn mniejsze od serii :)?

Opublikowano
  • Autor

58mg a seria to max 56 i opada powiedzmy do 46 - ale już się układa powoli

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś miłe zaskoczenie po remoncie silnik nie wział grama oleju...sa przesłanki na moc:banan: