Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Czy to czujnik położenia wału?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,

montaż czujnika przewidziany na czwartek, kupiłem oryginał 200zł trochę bolało;). Dam znać po montażu.

Tomek...To podaj ten numer tego czujnika co kupiłeś bo ten co podałeś (0281002223)nie wchodzi nigdzie :eusathink:

To jest nr spisany z przewodu z czujnika i w googlach wchodzi 0281002223 lub 0 281 002 223

No tak teraz już wiem ten numer co Ty podałeś to numer BOSCH i dlatego nie wchodził nigdzie jako część VW-AUDI ..

A co Ja Ci podałem z Etki to numer tego samego czujnika tylko numer VW-AUDI..:hi:

Opublikowano

Witam

Auto ma błąd P0010 gubi prace, szarpie i wkręca się tylko do 4000obr/min jaka może być tego przyczyna ?

Audi A4 B8 2.0 TFSI QUATTRO

Proszę o pomoc

Opublikowano
Witam

Auto ma błąd P0010 gubi prace, szarpie i wkręca się tylko do 4000obr/min jaka może być tego przyczyna ?

Proszę o pomoc

było coś ostatnio robione przy rozrządzie?

Opublikowano
Witam

Proszę o pomoc

było coś ostatnio robione przy rozrządzie?

Auto zakupiłem po lekkiej stłuczce i po pierwszym odpaleniu miało takie objawy i taki błąd który wraca po wykasowaniu

Opublikowano

do sprawdzenia wtyki i przewody

padnięty czujnik G40

przestawiony rozrząd

Opublikowano

Przy kole zamachowym.

Opublikowano

G40 jest przy wałku rozrządu

Opublikowano

Aj, z G28 pomyliłem :decayed:

Opublikowano

Wymieniłem to Czujnik pozycji wałka rozrządu FAE: Audi A4 (8K2) (od 2007.11) 2.0 TFSI quattro 211KM | Sklep iParts.pl

Dalej jest to samo. Wyświetla błąd 2799-z1 przestawianie wałka rozrządu nie prawidłowe.

Opublikowano

to pozostaje jeszcze przestawiacz faz (wygląda tak na zdj. linka co wstawiłeś) i sprawdzenie poprawności rozrządu

Opublikowano

jak krok po kroku sprawidzć ustawienie rozrządu ?

---------- Post dopisany at 18:43 ---------- Poprzedni post napisany at 18:39 ----------

Wymieniłem czujnik połorzenia rozrządu i dalej to samo.

Jaka jeszcze może być tego przyczyna ?

Opublikowano

miałes cos grzebane przy rorzadzie ?czy silnik klekocze na zimnym silniku lub na rozgrzanym na wolnych obrotach ?jaki masz przebieg ?

Opublikowano

nic nie było grzbeane, na wolnych cyka ładnie czy zimny czy ciepły, wkręca się tylko do 4tys, jak jest ciepły po dodaniu gazu przerywa czasami gaśnie, przebieg 30 000km, wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu, i czujnik zmieniający fazy rozrządu (magnez) i dalej jest to samo

Opublikowano

a sprawdzałes instalacje miedzy zaworem zmiennych faz a sterownikiem .

Opublikowano

sprawdz napiecie na kosce