arkmah Opublikowano 21 Listopada 2012 Opublikowano 21 Listopada 2012 witam , mam problem ze wspomaganiem. otoz przy max skrecie piszczy , czyzby agonia pompy? zaznaczam ze kierownica chodzi leciutko mozna palcem krecic . z gory dziekuje za porady
Jay_Z Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 Piszczy pasek. I jest to normalne.
arkmah Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Opublikowano 22 Listopada 2012 hmmm... normalne? a moze ten pasek jest za luzny i trzeba go naciagnac?albo moze juz zuzyty on jest i wymienic go na nowy?sam juz nie wiem
MASATO Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 Jeśli przy max skrecie kierownicy to pompa moze juz padać.
Jay_Z Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 Pasek może już być po prostu lekko zużyty albo luźny. Możesz spróbować wymienić. Ja z doświadczenia wiem, że przy pełnym skręcie to w połowie aut piszczy. Przy okazji sprawdź poziom płynu wspomagania. Pompa jak nie wydaje dziwnych dźwięków i wspomaganie chodzi jak należy to jest w porządku.
MASATO Opublikowano 22 Listopada 2012 Opublikowano 22 Listopada 2012 W polowie aut piszczy? U mnie jakoś cisza. Psiknijik pasek silikonem do uszczelek jak to pasek to przestanie piszczeć. Czasem wspomaganie dziala normalnie a pompa zapiszczy przy max skrecie bo wtedy jest najwyzsze ciśnienie w ukladzie i lekki już zuzyta pompa się oddzywa. Miejmy nadzieje ze pasek. Będą mniejsze koszty
Krzysiekcalibra Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 u mnie też pasek piszczał przy max skręcie ale go wymieniłem i jest cisza mam jeszcze napinacz do wymiany bo jest już trochę zużyty , więc uważam że jak jest dobrze napięty pasek to nie powinien piszczeć chyba że rolka alternatora jest wywalona to też dlatego może piszczeć
Rekomendowane odpowiedzi